29 februari 2012

Snögubbarna

I lördags var vi hemma hos familjen Berlin. Barnen lekte jättebra och bråkade nästan ingenting. Felix och Hugo brukar annars kivas men inte den här gången. Barnen gillade verkligen maten som Malin hade gjort med kyckling och bacon.





I söndags åkte vi upp till Sälen och det gick jättebra för barnen att åka bil. Nelly hade lite svårt att somna men efter ett tag sov hon i två timmar och Felix somnade i över en timme strax innan vi kom till Kungälv.




Vi stannade i Malung och åt lite middag och passade då även på att gå och handla lite mjölk. När vi skulle gå från affären blev Nelly helt vansinnig och ville inte alls gå med. Då kom räddande Felix och tog henne i handen och då följde hon glatt med.

När vi kom fram var barnen helt överlyckliga och hoppade runt överallt och busade.




Innan de gick och lade sig ville de måla och pyssla lite i de nya målarböckerna som jag hade köpt innan vi åkte.


När vi vaknade på måndagmorgon skyndade vi oss för att hämta skidutrustningen som vi skulle hyra till Felix. Det var en sprallig och förväntansfull kille som provade pjäxor och skidor.


Jag och Nelly promenerade bort till skiduthyrningen men det var för blåsigt och snöigt för att Nelly skulle tycka att det var roligt. Hon satt och tjurade i pulkan och sedan när jag släppte loss henne gick hon även då och tjurade. Till slut hittade Nelly ett ställe som hon trivdes på och det var under ett tält där de hade solstolar. När vi skulle ta pulkan hem igen skrek hon i princip hela tiden och jag hade dumt nog glömt nappen hemma. Hon tog av sig vantarna gång på gång och blev lika ledsen varje gång eftersom hon frös om händerna när det blåste så.





Felix övade lite innan det var dags för skidskolan. Han hade bra balans och det var säkert lite kvar från det han lärde sig förra året då vi var här.

Efter lunch var det dags för första lektionen på skidskolan och Felix grupp hette Snögubbarna. Han hade varit lite för trött och lyssnade inte alltid på ledaren. Han hade vid något tillfälle åkt ifrån gruppen och det var inte populärt så hon bad oss prata med honom efteråt att han inte får göra så igen. Felix sa att han sprang ifrån gruppen för att han skulle säga till Ola att han hade ont i magen eftersom han hade ätit så mycket till lunch. På skidskolan hade de fått lära sig att åka lift och att bromsa och Felix visade för oss sedan att man skulle stå som en triangel med fötterna. Felix tyckte att det var roligt som tur var.




Efter den första skiddagen var Felix trött och ville bara ligga i soffan och gosa på kvällen.



Igår på skidskolan var Felix först på plats till samlingen efter lektionen. Han visste precis vart han skulle åka och satte sig tillrätta. Ledaren Emma tyckte att Felix behövde öva på att bromsa så det övade Ola och Felix på och det gav resultat. Ola hade redan märkt att Felix behövde öva på det eftersom han strax före lektionen hade kört in i en pappa och hans son eftersom han inte fick stopp på skidorna. Ledaren Emma tyckte att Felix lyssnade mycket bättre idag.


När vi kom hem på eftermiddagen gjorde jag pizza och Nelly var inte så förtjust i den men när Felix matade henne gapade hon stort och åt till och med lite själv efter det. Han är en klippa Felix. Nelly gör precis allt som Felix ber henne om.



Idag ville inte Felix åka skidor på morgonen eftersom han var så trött efter gårdagens skidtur. Vi höll oss därför hemma i stugan och spelade spel istället. Pappa Ola var ute och åkte i backarna under tiden.


När det var dags för skidskolan 12:45 åkte vi till Hundfjället och var där i några timmar. Nelly sov den första timman och sedan fick hon vara i snön och leka i Snö-leklandet där hon även var igår. Där åkte hon på rullbandet även idag och nu visste hon hur hon skulle göra och från vilket håll hon skulle gå på. När hon stod på rullbandet tittar hon uppåt och säger "bomma" och pekar på ett stort träd som står bredvid. Idag träffade vi på ett "troll" där inne och Nelly stod helt förstummat och tittade på henne.





Idag gick det mycket bättre för Felix att bromsa och kunde åka helt själv i de stora backarna utan att Ola hade på selen. Han kunde till och med hoppa på guppen som var i backen. Han är duktig våran lille kille.



Det är alltid gott med lite fika efter en skidtur.

1 kommentar: