4 februari 2012

Litchi

Nelly har börjat att äta lite dåligt på dagis så när hon kommer hem är hon jätte hungrig, men vill inte alltid äta då heller. I måndags fick jag lura henne genom att hon fick äta med min stora gaffel och då gick det hur bra som helst.


I onsdags när vi kom hem hade barnen fått ett paket av farmor och farfar på posten. Barnen öppnade paketet nyfiket, men Nelly fick inte vara med och öppna så mycket som hon ville, men hon blev nöjd ändå. I paketet var det bland annat ett hårband till Nelly och en handspegel som hon kunde använda för att se vad fin hon blev i sitt nya hårband. Problemet var bara att hårbandet var lite för litet så det var nog obekvämt för henne att ha det på sig för hon gnällde till lite och drog av sig det igen. Felix fick en liten motorcykel som han verkligen tyckte om. Han fick även ett "Svarte Petter" spel med cars-motiv. Tack farmor och farfar säger barnen.



Kanske närsynt?!



I torsdags hade dagisfröken Camilla bjudit barnen på en ovanlig frukt som heter litchi. Felix beskrev den som ”en frukt från Kina, som är vit och lite större än en vindruva men mindre än en clementin.”


Igår var Jessica och Adrian här och hälsade på. Felix väntade hela morgonen på att Adrian skulle komma men när han väl hade kommit hit så var de på olika ställen och lekte ändå. Felix ville titta på film och spela spel, men jag fick tala om för honom att han fick passa på och leka med Adrian nu när han var här och då gjorde han det en stund i alla fall. Adrian gav Felix en godisstång när han kom hit och den var Felix sugen på men jag sa att han inte fick den förrän vi åkte iväg till pappa Olas jobb på eftermiddagen. Det var inte bra sagt av mig för det slutade med att Felix gick och frågade Adrian och Adrians mamma om de inte skulle åka hem snart så att vi kunde åka.

När vi åt lunch i fredags så hade Felix fått allt tallrik, bestick och mugg i blått. Han kommenterar att det matchar varandra och tittar över på Adrians sida och upptäcker att hans saker inte matchar. Han går över till Adrians sida och frågar om han hellre vill ha gröna bestick så att hans saker också matchar. Det verkade inte betyda lika mycket för Adrian så han behöll sina omatchande saker.


Häromdagen fick Felix ansiktsfärg och jag hade lovat honom att vi skulle måla honom med detta på fredag och det mindes Felix. Adrian ville inte bli målad så jag målade bara Felix och han ville bli en tiger. Tigern ville dock bara behålla färgen i max fem minuter och sedan skulle det tvättas bort, men det var nog bra det eftersom det lätt hamnar färg lite överallt i huset.



Igår kväll var jag inte hemma så då passade Ola och barnen på att äta på Mc Donalds. När de satt och åt trodde Felix att han såg Benjamin (från dagis) så han ropade på honom. Han hörde inte, så Ola sa att Felix att han kunde gå fram till honom och hälsa. Han sprang en bit sen stelnade han till, tittade lite och kom tillbaka. När pojken hade vänt sig om visade det sig att det inte alls var Benjamin. Stackars Felix blev generad.

Felix var mycket hjälpsam med att slänga sakerna efter att de hade ätit upp och sprang i förväg med sina saker, men han blev förvirrad för han visste inte var han skulle slänga sin juiceburk. Det är ordning med den pojken.

När Ola berättde för Felix igår att Hugos pappa fyller år i morgon frågade Felix hur gammal han blir och då svarade Ola att han blir 37 år. Som Diana då, sa Felix direkt utan att tänka efter. Han har minne han.

I morse satt Felix och spelade lite Kalle Kunskap innan det att vi skulle åka på gymnastiken, men när han skulle gå och ta på sig kläderna började han gråta för att han hade ont i benen. När jag kände på honom kändes han varm och då tog jag tempen på honom. Det visade sig att han hade 38,6 grader så det var bara att ge upp gymnastikplanerna. Under förmiddagen gick febern nog upp ytterligare och det var allt annat än en pigg Felix som vi hade här hemma. Han har legat på soffan i princip hela dagen och sovit tre timmar under dagen. Hoppas att han mår bättre i morgon när han vaknar.


Nelly har ökat sitt ordförråd med ytterligare ord. Idag sa hon dusch, apapp (haklapp) och ha meja (ha mera).  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar