29 januari 2012

Plopp plopp

I onsdags ville Nelly gärna hjälpa till i köket när jag skulle laga middag. Hon stod och diskade och torkade bänken med disktrasan om och om igen. Det är bra att ha en liten hjälpreda.


Felix kom på i början av veckan att han ville byta namn när han blir stor. När Ola frågade vad han ville heta istället, svarade Felix att han vill heta "Snubbe".

I fredags var vi här hemma och mös på förmiddagen. Om två veckor ska jag börja jobba varannan fredag och därför passade vi på att mysa extra mycket i fredags.


I helgen har vi spelat en hel del spel och däribland Bamse Yatzy. Felix är verkligen en skicklig yatzy-spelare och fem av figurerna flera gånger och vann därför varje omgång.


Vi tog fram play-doh leran i lördags morse och både Felix och Nelly tyckte att det var roligt. Nelly tröttnade på en färg efter bara några sekunder så det var fullt sjå med att serva henne så att hon inte skulle blanda ihop alla färger till en stor klump. Felix ville göra en öken och i den ville han att det skulle vara en palm och kamel.



I lördags eftermiddag var vi på kalas hos "moster" Diana som har fyllt år. Nelly var som vanligt livrädd för deras hund Simphson, men i slutet började hon att vänja sig efter att ha skrikit varenda gång hon såg honom.

Vov, vov, kom inte hit!

Myser i morbror Jockes knä

Kusinerna på rad framför tv:n
Vi var varken på simmet eller gymnastiken i helgen eftersom Felix har fått lite hosta, men han är hur pigg som helst, men han sa att han inte orkade gå på gymnastiken och simmet tyckte vi var lite för ansträngande för honom.
Leker buss
I helgen har vi märkt att Nelly säger ytterligare några ord. Häromdagen sa hon "schova Schelis" vilket betydde att Felix hade somnat i bilen. Andra ord som hon har börjat att säga är sitta och jacka, men det kommer nya ord nu hela tiden och det är så roligt att följa. Hon sitter också och sjunger Lilla Snigel för sig själv, men där är det bara melodin som är korrekt.

Nelly har även upptäckt att det är roligt att "ploppa". Hon satt och satte i ploppar i nästan en halvtimme utan att ge ifrån sig ett ljud.

1 kommentar:

  1. Åh vilken tur att jag kikade in på din blogg S! Nu fick jag ett perfekt uppslag på en 2-årspresent till Clara. "Ploppar"! :)

    SvaraRadera