4 januari 2012

Skolpojke

I måndags när jag och barnen var och handlade satt Nelly fint i kundvagnen och lekte med scannern. Hon tog upp den till örat och sa "hallååååå, jaaaa, neeej, ej då". Hon fick nog inte så mycket till svar från scannern.


Igår var vi hemma och pysslade hela dagen. Felix skrev ut båda pysselböckerna som han fick i julklapp och de handlade både om att räkna, läsa och skriva. Felix imponerade ännu en gång på oss genom att visa att han har börjat att lära sig att skriva bokstäver riktigt bra. Här är ett uppslag som han har skrivit helt själv och man kan se att han tycker att det är svårt att skriva K.




Igår kväll var jag på Småtufft och reahandlade kläder till barnen. Det blev en hel del kläder och Nelly fick bland annat en ny jacka som hon kan ha nästa vinter. Hon trivdes bra i den, men än så länge är den lite stor.

Idag fick vi åka till Småtufft-rean igen och köpa ett par byxor till Felix. Jag köpte ett par mysbyxor till honom igår, men de var en storlek för stora så de ramlade bara av när han tog på sig dem i morse. Han tyckte om dem så mycket så då kände jag att vi lika gärna kunde köpa ett par i en storlek mindre också.


I eftermiddags åkte vi in till pappa Ola på hans jobb eftersom jag skulle ha ett möte där så Ola och barnen gick in en sväng till stan så länge. De hade passat på att dela på en semla och Felix fullkomligt älskade det, men Nelly rynkade bara på näsan och ville inte ens smaka.

När de kom tillbaka till kontoret kastade båda barnen sig i famnen på Anders (Olas kollega). Felix har redan honom som en av sina idoler, men Nelly har tydligen också fått honom som idol.

Idag har det nästintill varit lite vårkänningar i luften och det har tydligen Felix också upptäckt. Han frågade flera gånger idag om det är sommar nu, men när jag förklarade att det är vinter än så tyckte han att det var konstigt eftersom det inte är någon snö. När Ola kom hem frågade han honom hur lång tid det är kvar tills det blir sommar. När Ola sa att Felix skulle hinna simma på simskolan över tjugo gånger innan det blir sommar suckade Felix och sa: "Jag orkar inte vänta så länge....."

Nelly har utökat sitt ordförråd idag med ordet "inte". Det är konstigt att det har dröjt så länge att kunna säga det ordet, med tanke på att hennes minspel ofta utstrålar det ordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar