7 januari 2012

Snickaren

I över en veckas tid har Nelly vaknat och skrikit mitt i nätterna, men lugnat ner sig när man lägger handen på henne. Hon måste drömma mardrömmar eller så är det något annat som stör henne. I morse kände hon att det var dags att gå upp vid halv sex, men jag lyckades hålla henne i säng tills att klockan blev sex i alla fall. När vi hade vaknat gick vi ner och lekte med hennes nya julklapp, ett städkit. Hon tyckte att det var roligt med borstarna och borstade lite överallt.


Vi upptäckte senare under kvällen att dammsugaren visst gick att dammsuga med. Tydligen hade Felix vetat det hela tiden, men han är lite snabbare än vad jag är. Det följde med kulor som var meningen att man skulle kunna dammsuga och kunna hälla ut igen. Både Nelly och Felix tyckte att detta var roligt och Nelly blev väldigt nöjd när hon hade lyckats suga upp varenda liten kula.



Idag har vi varit iväg och uträttat en massa ärenden och bland annat så hamnade vi i Bäckebol och där passade vi på att äta thaibuffé till lunch. Nelly åt med ris och fisk med mycket god aptit och lyckades till och med få i sig mat med en stor matsked. Felix tyckte också om maten och fick ett räkchips till efterrätt och han tyckte att det var roligt när det fastnade på läpparna, han sa: "Jag klistrar fast chipset på mina läppar."


Innan det var dags att åka hem åkte vi och handlade på Maxi och då fick Felix för en gång skull åka på den hästen som står där som man får lägga i en tia i för att den ska fungera. Han var så stolt när hästen började röra på sig och ropade över halva butiken på pappa Ola som stod längre bort vid kundtjänst.


Nelly var så trött när vi var på Maxi så hon höll på att somna i kundvagnen, sötnos.


När vi åkte hem från Maxi och var på Romelandavägen öppnar Felix bildörren och då ropar Ola till honom med sträng röst att han absolut inte för göra så igen. Det svaret han får tillbaka från Felix är: "Skaffa barnlås på dörren då!" Ja, där fick vi svar på tal och ska givetvis fixa barnlåset.

Felix hade tydligen lovat att Felix skulle få en semla idag så de köpte sig var sin som de satt och mumsade på här hemma. Felix åt upp en hel semla själv och det var inte dåligt att få plats med det. Han tyckte verkligen att det var gott.


I eftermiddags spelade vi Felix dinosauriespel som han fick i julklapp igår. Det var lite svårt innan vi förstod reglerna, men efter ett tag lossnade det och vi hade det roligt hela spelets gång och Felix var inte dålig förlorare en enda gång. Nelly fick också vara med och slå tärningen lite då och då, men mest ville hon bara sitta i mitt knä och hålla sitt lamm. Hon var trött eftersom hon hade bara sovit i tio minuter på hela dagen.


Ola och Felix fixade i ordning Triops idag som Felix fick av faster Pirre för ett tag sedan. Det är små ägg som kläcks efter några dagar. Man ska mata dem tre gånger om dagen så att de mår bra i sin skål.
Det ska bli kul att se om Felix kommer ihåg att mata dem själv.


Ikväll hjälpte Felix oss att montera ihop en byrå som vi köpte på Ikea idag. Han var jätteduktig på att hamra och tyckte att det var roligt att få vara med och hjälpa till. Efter ett tag blev han så trött i armarna så att han bad att få gå och vila sig lite för att han blev så svettig.


Även fast Felix var så trött så ville han inte gå och lägga sig och det var nog för att han ville fortsätta hjälpa till med att sätta ihop byrån. När Ola skulle hjälpa honom att göra i ordning sig inför natten sa Felix: "Jag vill inte röra mig ur fläcken för jag vill vara en staty!" Efter ett tag fick Ola övertalat honom till att i alla fall vara en staty med öppen mun så att han kunde borsta tänderna på honom.

Idag har Nelly utökat sitt vokabulär med ytterligare ett ord. Hon pekade på Olas öra och sa: "öja".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar