15 januari 2012

Keso

Igår när vi åt mellanmål så ville Nelly smaka på min keso och hon tyckte att det var så gott så hon ville ha mer och det fick hon. Oj, hon fullkomligt älskar keso och till slut var jag tvungen att ställa in burken i kylen för att hon inte skulle äta upp allt som fanns kvar. Senare under dagen hade hon till och med lärt sig att säga keso.
Igår var det start för Felix gymnastik och han tyckte att det var roligt att börja igen, men han sa till mig innan han åkte att han inte kommer vara med på "Huvud, axlar, knä och tå" eftersom han tycker att det går för fort i slutet. Han hade tydligen suttit och titta på i början, men efter ett tag hade han varit med och tyckte att gymnastiken var rolig.

Vid lunchtid åkte jag och Felix in till Göteborg och träffade Malin och Hugo på Mc Donalds där vi åt lunch tillsammans. Efter det att vi ätit färdigt gick vi bort till Scandinavium där vi tittade på Disney on Ice "Princess and Heroes". Vi satt i logen som Wallenstam har och där satt barnen bra och kunde även gå ut och hämta kakor när de kände för det. I början satt de så stilla och fint, men andra halvlek var det lite mer spring i benen men de var jätteduktiga. Det bästa med showen tyckte de var när en stor drake kom ut på scenen, men Felix tyckte att det var lite läskigt samtidigt.


Före det att showen började köpte vi varsin ljussnurra till barnen och den satt de och snurrade på under hela showen och ibland kollade de mer på den än på showen.Igår när Felix skulle gå och lägga sig bläddrade han och pappa Ola i Bamsealmanackan som hänger bredvid Felix säng. Då upptäcker de att det står Felix på den 14 januari. Nej, vi missade lille Felix namnsdag. Felix kom ner och bad mig titta på almanackan och då upptäckte även jag det. Som plåster på såren fick Felix en kanelbulle till mellanmålet i förmiddags.Idag var det dags för simmet igen efter ett långt juluppehåll. Barnen tyckte att det skulle bli roligt att simma igen och Nelly var så ivrig medan vi väntade på att Felix grupp skulle bada klart så det var svårt att få henne att sitta still i mitt knä. Felix simmade på som bara den och simmar fortare under vattnet än med huvudet ovanför vattenytan. Han får öva lite till på att sparka bättre när han får upp huvudet för helt plötsligt sjunker rumpan ner. Nellys favorit på simmet är att hoppa ner från kanten och det var det även idag. Problemet är bara att han inte hoppar så långt ut från kanten utan hon hoppar bara rakt ner och sjunker som en sten, men idag lyckades hon sparka sig upp till vattenytan själv och det är ju bra.
Butter - väntar på sin tur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar