10 augusti 2012

Universeum

Den här veckan har jag och barnen varit ensamma på dagarna eftersom pappa Ola har börjat att jobba igen. Vi har haft ett fullspäckat schema hela veckan och det inleddes i måndags med att vi hade hela familjen Åkermark här på besök med sina fem barn.


När Åkermark åkte hem åkte vi vidare för att åka på Karls 3-årskalas. Där var många personer som vi aldrig hade träffat, men det bekymrade inte Nelly. Hon gick direkt fram till en pojkes pappa och började klättra på honom och krama honom. När hon var färdig med honom gick hon till en annan mamma och presenterade sig Nelly och satte sig även i hennes knä. Ja, blyg är hon inte i alla fall.


Väskan skulle hon tvunget ha med


Felix fick den största tårtbiten


Kalaset som Karl hade var ett racerbilskalas och då går det inte att ha en traditionell fiskdamm utan det var en radiostyrd racerbil som barnen fick köra med för att hämta sin godispåse.

Följa John?


När kalaset nästan var slut var Nelly så trött så hon glömde av att gå på toaletten. Hon stod och kissade mitt i där de andra barnen satt och lekte. I övrigt klarar hon att vara blöjfri väldigt bra, men på nätterna har vi låtit henne behåll blöjan för hon har sovit så oroligt sedan vi tog bort den.

I tisdags var vi bara här hemma och mös hela dagen eftersom vi inte hade någon bil. Vi började bland annat med att riva lite tapet i Nellys blivande rum här nere. Barnen var med ett tag, men de tröttnade ganska snabbt och ville leka med annat istället.


I onsdags var vi och hälsade på hemma hos Felix dagiskompis Benjamin och Nellys dagiskompis Matilda. Benjamin börjar nollan nu till hösten så han slutar på Felix dagis och även Matilda kommer sluta för att börja på ett nytt. Det blir tråkigt för Felix och Nelly. Barnen lekte jättebra och det blev inga sura miner. Nelly och Matilda gick runt med varsin dockvagn hela tiden medan vi var där.

På eftermiddagen kom mormor och morfar hit och levererade regnkläder till barnen som jag hade beställt från Gekås. Felix blev jätteglad för Cars-regnstället så det åkte på direkt. Nelly låg och sov när de kom men jag väckte henne, men hon ville gärna sitta i mormors knä och fortsätta vila lite.Igår var våra grannar här, Alice som är lika gammal som Felix och hennes mamma och lillebror. Det var härligt sommarväder så barnen badade i bassängen och det urartade några gånger men mestadels hade de roligt. Grannarnas katt Sigge följde med dem när de gick hit så han gick runt här hela dagen och Nelly ville så gärna klappa honom. Hon satt på huk och lockade på honom en gång, men när han kom emot henne blev hon så rädd så hon började gallskrika och hon skrämde livet ur katten. Senare kunde hon klappa honom när Jessica höll honom och det var Nelly nöjd med. Efter det här besöket har Felix sandfärgade gosedjurskatt blivit Nellys nya favorit och hon går med honom i kattkoppel.Igår kväll satt vi och mös i soffan. Jag och Felix tog lustiga kort på oss tillsammans och jag fångade även Nelly när hon pussade Felix. Vi avslutade kvällen med att barnen fick titta på Felix favoritfilm som han hade när han var liten "Snuttefilm". Nelly blev lika förtjust i den och satt och gapade med öppen mun under nästan hela filmen.
Idag har vi varit på Universeum och tittat på alla djuren. Felix sa i bilen innan vi var framme att hans favoritställe är Regnskogen och där trivdes han eftersom det fanns fåglar där. Nelly var överförtjust i alla fiskar och stod och såg rädd ut så fort de simmade mot henne. Vi hade tur och fick se när skäggdoppingen Glufse blev matade med småfisk. Felix var mycket intresserad av matningen.

Vi åkte upp och kollade på dinosaurieutställningen. Felix tyckte att det skulle bli tufft att se på dinosaurier, men när vi väl var där uppe och dinosaurierna började att röra på sig och låta blev han livrädd och ville gå därifrån. Vi gick varvet runt, men Felix ville skynda på samtidigt som han gärna ville titta på alla.

Innan vi åkte hem var vi och lekte nere i lekrummet Jobbis och väntade på att ormföreläsningen skulle börja. När de hade berättat lite om ormarna avslutade de med att barnen fick gå fram och klappa en majsorm. Felix var lite nervös till en början men vågade att klappa ormen utan att tveka när vi väl var framme.

Klätterväggen var ingen match för Felix

Jag slängde upp Felix med kardborredräkt.

Felix klappar majsormen helt enligt instruktionerna

Felix sa till Nelly häromdagen när hon välte ut lite mjölk, "Det gör inget du är ändå bäst i hela Sydamerika".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar