5 augusti 2012

Liseberg

I onsdags förmiddag var jag och barnen och handlade. Dessvärre fanns det bara en liten kundvagn och det var inte optimalt när jag hade både Felix och Nelly med mig. Till slut efter en del skrik kom de överens om att Felix scannade alla varor och Nelly körde vagnen.

I onsdags hade vi familjen Eineving och Winterlén här på besök. Jag sade till Felix innan de kom att han skulle tänka på att vara lugn och uppföra sig eftersom han var det äldsta barnet. Felix har en tendens att bli lite väl mycket uppe i varv när det är många på besök och så blev det även denna gång. När han till slut var så olydig så att han kastade en sten mot altanen och var nära att träffa glasräcket tog mitt tålamod slut. Jag bar upp honom på hans rum och pratade med honom och berättade för honom vad han hade gjort för fel. Jag sa åt honom att han fick fundera på det jag hade sagt och komma ner när han hade funderat klart. Efter fem minuter kom han ner igen och då kom han fram till mig och gav mig en kram och sa förlåt.

Till en början satt Felix bara och tittade på när Oscar badade



I torsdags var vi hemma hos morbror Joakim med familj. Felix fick prova på att åka på Lucas fyrhjuling. Till slut fick han till och med köra helt själv och han var jätteduktig och körde lugnt och sansat. Nelly var lite halvt vettskrämd när Felix brummade runt, men hon lugnade snart ner sig igen. Hon stod och tjatade om att hon ville träffa Simphson men när hon väl träffade hunden var hon lika rädd som vanligt. När vi hade varit där några timmar vågade hon sitta och klappa honom och kittlade honom till och med. Hon hade frågat Ola i bilen på väg dit om Simphson vill äta Nelly, men då förklarade Ola att hunden bara gillade hundmat och då lät hon lite lugnare.






 I fredags var vi hemma hos familjen Berlin en stund på eftermiddagen. Vi var ute och cyklade och sparkade boll. Felix var egentligen för trött eftersom han sovit så lite de senaste nätterna så allt som gick emot honom blev för mycket för honom och han började gallskrika. När han och Felix sparkade boll blev han helt vansinnig när Hugo tog bollen. Ja, vi får nog lära honom vad fotboll går ut på.

I lördags förmiddag var jag och barnen på Lekia för att de skulle få välja ut något för att de har varit så duktiga. Nelly var helt torr hela fredagen och även på natten till lördagen och Felix har lärt sig att cykla. Nelly valde en rosa handväska med rosa paljetter på och Felix en legoask med brandbil.


I lördags var vi i Strömstad för pappa Ola skulle hoppa fallskärm. Nelly stod och skrek att hon också ville flyga så det är roligt att se att hennes flygskräck har vänt.




När vi åkte hemåt stannade vi och åt och då fick barnen var sin klubba. Nellys klubba gick sönder så hon fick bara en halv, men tröttnade på den efter ett tag och gav den till Ola och då åt han upp den, men inte långt senare ångrade hon sig och blev så ledsen när Ola berättade att han hade ätit upp den. Då säger Felix att hon kan få hans klubba och när vi berömmer honom för att han är snäll säger han, "Jag älskade ändå inte den klubban".

Idag åkte vi till Liseberg eftersom det är sista dagen på pappa Olas semester. Nelly blev överförtjust när hon såg kaninerna och ville att vi skulle spänna loss henne så att hon kunde krama dem. När hon väl kom fram till kaninen blev hon rädd och skrek till, men hon var väldigt nyfiken på dem och kunde inte slite blicken ifrån dem. Hon stod och skrattade lite smått hysteriskt så fort de vinkade till henne. När vi var på väg att gå ifrån kaninerna ångrade hon sig och sprang och kramade kaninen, men Felix gömde sig bakom Olas ben och vågade inte gå fram.




Nelly blev sedan så vågad med kaninerna att hon till och med gick fram och tryckte kaninen på den lille svansstumpen.


Vi inledde besöket med att åka Farfars bilar och när vi satte oss i bilen och jag sa till Felix att han var tvungen att svänga med ratten undrade han varför eftersom bilen går på räls. Jag blev lite tyst, men sa att det är bra om han gör det ändå och då gjorde han det med full koncentration.



Felix åkte Lilla Lots själv och ville bara att vi skulle stå och titta på honom. Han såg glad ut hela tiden medan han åkte. Han vågade sedan även åka Slänggungan helt själv. Han blev lite ledsen när han inte kunde ta sig ur gungan helt själv, men det gick snabbt över.





Medan Ola och Felix stod i kö för att åka Rabalder passade jag och Nelly på att åka Ponnykarusellen. Nelly valde att sitta i en svan och hon satt och vinkade då och då till de som stod runtomkring och tittade på sina barn.


 Det var intressant att se att Felix vågade åka Rabalder idag. När vi var på Liseberg för två år sedan åkte han också, men då tyckte han att den var alldeles för läskig. Idag tyckte han att den var läskig, men rolig.





Eftermiddagen på Liseberg avslutades med att Nelly fick ett getingstick under läppen. Hon slog till den när den satt där och då stack den henne. Stackaren blev lite svullen, men det såg bra ut när hon gick och lade sig för kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar