31 juli 2012

Barnens framsteg

Igår hade vi besök av tant Eva och barnens mormor och morfar. Vi åt lunch tillsammans och efter några timmar tröttnade Felix på att vi bara satt och pratade med varandra så då blev han lite väl sprallig, men han fick sitta bredvid oss och bygga med lego och då blev han lugn en stund i alla fall. Nelly var inte så väluppfostrad så hon gick fram till tant Eva och sa, "Jag tycker inte om dig". Det värsta/bäst är att hon inte vet riktigt vad det betyder så jag fick trösta Eva med det.


Oj, idag har barnen var väldigt duktiga. Nelly har verkligen gjort framsteg med att vara utan blöja. Nu säger hon till varje gång hon behöver gå på toaletten och gör sina behov på toalettstolen och inte på golvet. Dock vet hon fortfarande inte vad som är kiss och vad som är bajs, så hon säger alltid att hon är bajsnödig. Vi har fortfarande blöja på henne på nätterna och när hon sover middag, men hon vaknar varje morgon och vill gå upp och kissa så vi ska nog snart försöka oss på att ta bort den då också. Vi kan börja med att ta bort blöjan när hon sover middag och se hur det går.

Idag har vi varit iväg och övat på att cykla med Felix. Vi gick bort till en stor asfaltsplätt en bit bortanför vårt hus. Det var första gången han cyklade på den cykel som vi köpte av hans kusin Lucas. Det verkade som att det var lättare att cykla på denna än hans mindre cykel för det gick verkligen som en dans. Det dröjde inte länge förrän vi kunde släppa stången och låta honom cykla själv. Han verkligen njöt av att cykla och sa, "Det här är verkligen livet, till och med bättre än att spela på pappa Ipad". Han förklarade för mig varför han tyckte att det var så härligt och det var för att han tyckte att det var roligt att kunna cykla snabbare än vad han kan springa. Det som är kvar att öva på är att han ska lära sig att starta cykeln själv, men det får vi försöka oss på i veckan. Felix sa vid några tillfällen något roligt medan han cyklade och det var, "Mycket ska man höra innan öronen vissnar." Jag vet inte varför han sa det just då, men när jag frågade var han hade lärt sig det ifrån berättade han att det är på en av hans ljudböcker med Bamse. Han förklarade också för mig att öronen vissnar när man dör så det är innan dess man ska höra mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar