4 juli 2012

Rottneresa

I måndags åkte jag till barnen som är hos farmor och farfar i Rottne. Pappa Ola är hemma och jobbar sin sista vecka innan semestern. Barnen har det bra här i Rottne. De får äta chokladpudding till frukost till och med. Det första Felix ville leka med när han kom var att leka med stallet och djuren.








På tisdag morgon satt farmor Kim på utsidan och läste en bok för Nelly. Nelly satt så gott på en stor kudde inlindad i en filt så när Felix fick syn på det blev han avundsjuk och ville också sitta där. När Kim talade om för honom att han får sitta där efter det att de har läst färdigt blev han så ledsen så att han gallskrek. Han är nog van att ha farmor och farfar för sig själv, eller så var han helt enkelt för trött.

Igår inledde vi dagen med att åka till vattenfallet som Felix har gillat att åka till sedan han var liten. Den här gången fick även Nelly följa med och hon verkade också trivas där. När vi skulle åka dit upptäckte vi att Nelly inte hade med sig någon solhatt hit till Rottne, men som tur var hade Kim en solhatt som Pia har virkat.








På eftermiddagen åkte vi till sjön och det var kallt till en början. Nelly ville dyka från bryggan även fast det var kallt. Det slutade med att hon blev helt blå om läpparna och skakade för att hon frös så. Vi fick svepa om henne en torr handduk och så fick hon sitta i knät på farfar så blev hon varmare ganska så snart.








När vi kom hem från sjön gick barnen in och lekte i tältet som var uppsatt i trädgården. Där inne startade de en affär där vi fick gå och handla allt från böcker till bollar.


Idag till mellanmål på förmiddagen åt vi vattenmelon, vilket barnen älskar. När vi hade ätit upp gick vi ut och cyklade. Felix cyklar nu utan stödhjul, men man får springa bakom honom och hålla i pinnen om han tappar balansen. Han cyklar väldigt fort så det kan göra ont om han ramlar. Han ramlade en gång och skrapade upp handen lite.





Nelly gillar att gå balansgång på muren

Även idag åkte vi och badade i sjön och idag blåste vi upp Felix gummibåt och krokodil. Barnen ville knappt vara i vattnet idag, men de trivdes desto bättre på land på snurrgungan bland annat.




När vi kom hem från sjön spelade vi trädgårdsyatzy, men Felix var så dålig förlorare så vi kunde inte spela klart för han gick därifrån. Han gick upp och lade sig i Kim och Bengts säng och ville vara ifred. Till slut sprang han in i tältet på utsidan och dit in fick Bengt lov att följa med in och läsa en bok för honom. Nelly ville inte heller vara med och spela eftersom första gången hon slängde iväg tärningarna tappade hon en av dem på foten och det gjorde tydligen lite ont.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar