13 juli 2012

Snorkel

I söndags var Jessica här med barnen. Adrian och Felix lekte lite då och då med varandra annars är de mästare på att leka på var sitt håll när vi träffas. Nelly sov middag hälften av tiden vi träffades och när hon vaknade var hon så svettig så att håret stod rakt ut.



I måndags förmiddag gjorde Ola och barnen hallonbollar och det ville Felix gärna vara med och rulla. Nelly ville mest äta cocosflingor.



På eftermiddagen var vi hemma hos familjen Ek. Nelly var till och med ute på deras lekplats på gården helt själv och lekte. Hon klarade det bra och sprang inte iväg någon gång. Karin förklarade för henne att det var farligt att gå på asfalten och det hade Nelly lyssnat på och pekat på den och sagt, "Farligt!".

På tisdag morgon var barnen ute och lekte hur länge som helst i bara pyjamas. Felix och Nelly försökte bland annat lära sig att hoppa hopprep.




På eftermiddagen var vi hemma hos mormor och morfar och hälsade på. De bjöd på stuvade makaroner och stekt falukorv till lunch och det går ju alltid hem hos våra barn.



Nelly har hittat en ny favoritsak bland sina grejer och det är hennes handväska som hon fick av familjen Winterlén i julklapp. Hon bär med sig den överallt och plockar ur och i saker. Hon kom ner i vardagsrummet med väskan över axeln och dockan i famnen och sa att dockan var ledsen. Sedan satte hon sig ner på golvet och tog fram små böcker ur väskan och började läsa för dockan.



Det var Allsång på Skansen på tv:n och Nelly stod helt förstelnad och lyssnade på Lasse Stefanz till sin pappas skräck.


Det sker en del träning här i huset och det har inte undgått Felix. Han drog fram mattan och började göra armhävningar och suckade och stönade. Han sa att han var tvungen att träna lite.



I onsdags började vi packa lite för vår semester. Felix fick prova på att snorkla och det fick han göra i Nellys lilla badbalja. Han tyckte att det var så roligt så han satt där i tjugo minuter och bubblade. Nelly fick prova sina nya simglasögon och hon trivdes bra i dem också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar