7 juli 2012

Hemfärd

I torsdags eftermiddag var det dags att åka hem från Rottne. Före vi åkte hem kom Feffe på besök och det gjorde barnen jätte glada. De lekte med honom från det att han kom till att vi åkte hem. Det var bra att det kom någon med massa energi så att de fick leka av sig lite.




Vi spelade bland annat boll-krockett. Nelly ville givetvis vara med sin favorit Feffe så de spelade i samma lag. Vinnaren i tävlingen blev Felix och det var han stolt över.




Nelly ville inte sova middag när vi hade ett sådant fint besök, men när Feffe gungade henne i gungan på lekplatsen orkade hon inte hålla sig vaken längre. Hon började att hänga med huvudet, men vaknade till när ljudet av en lastbil blev för högt och då sa hon att hon gömde sig, men hon var absolut inte trött. Det gick några minuter till men sedan somnade hon igen och då var det inget som väckte henne. Strax före det att vi gick till lekplatsen var Nelly så trött så hon hade lite dålig balans. Det slutade med att hon välte baklänges från en upp-och-ner-vänd hink och hon slog sig på kinden och blev så ledsen. När Feffe bar henne lugnade hon ner sig som tur var.


Efter att ha ätit barnens favoriträtt, stuvade makaroner och stekt falukorv, var det dags att bege sig hemåt vid femtiden. Barnen höll sig vakna större delen av tiden. När vi kommit nästan halvvägs ville Felix stanna på en restaurang för att få något att dricka. Vi stannade på en bensinmack där vi köpte bubbelvatten och passade på att gå på toaletten. Kassörskan tittade på Nellys kind och kommenterade att hon hade slagit sig. När Felix hörde det sprang han fram och sa, "Jag har också slagit mig på pannan för jag stångade farmor och farfars hus" och pekade sedan på sin panna. Han vill också ha uppmärksamhet vår lille kille.

Igår var vi nästan bara hemma och tog det lugnt. Vi njöt av livet och gjorde lite smoothie enligt Felix önskemål och egna recept. Det innehöll turkisk yoghurt, pressad citron, hallon och banan. Vi fick ett spontanbesök av Felix och Nellys dagiskompisar Elin och Ida med föräldrar. Felix blev så glad så han var helt uppspelt under hela besöket. På eftermiddagen var han så trött så han somnade i soffan och medan han låg där knackade ytterligare en dagiskompis på dörren, Edgar. Han var här för att lämna en inbjudan till sitt barnkalas som han ska ha 21 juli.



I morse var barnen ute och lekte i trädgården. De var bland annat nere i bara pyjamasen och plockade vinbär.


Idag har vi varit på dop för Eddie. När Nelly upptäckte att Anders var med ville hon gärna vara med honom hela tiden. I kyrkan ville hon därför givetvis sitta i hans knä. Efter dopet var det fika i församlingshemmet och där var det roligt för barnen att leka i lekrummet och lekplatsen som tillhör dagiset som är utanför. Nelly stod i sin fina klänning och gjorde geggamoja i sandlådan.






Efter dopet följde familjen Berlin hem en stund och barnen fick till deras glädje fortsätta att leka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar