20 augusti 2012

Första dagisveckan

I tisdags var vi hemma och hade det skönt för vi hade ingen bil hemma. Nelly lekte bland annat med sina hårsaker så under hela förmiddagen hade hon på sig både diadem och tofsar utan att ta bort dem.


I onsdags var jag, Nelly och mormor på Göksäter och handlade. Under tiden var Felix kvar hos morfar och lekte. De åt pizza och rensade bort gräs från dammen bland annat.



Under veckan var vi och handlade och passade då på att köpa lite glass också. När jag och Felix hade ätit upp glassen blev jag och Felix törstiga. Jag frågade du om han hittade tillbaka till affären där vi köpt glassen för i så fall kunde han handla en Loka till mig och varsin festis till honom och Nelly. Han visste precis var Hemmakväll låg så han sprang dit och kom strax tillbaka springande med en plastpåse i handen. Han kom tillbaka med precis det som jag hade beställt. Så duktig! Han var så stolt över sig själv.


Handlaren!
I fredags morse var familjen Berlin här en stund och lekte och åt frukost. De höll på att leka med vatten hela tiden och det slutade med att allas kläder fick hänga på tork ute på altanen.
Fredag lek med Hugo

I lördags och till söndag var barnen hemma hos morbror Mikael med familj eftersom vi skulle på fest. Det hade gått bra, men i början hade Felix sagt att han tycker att det är roligare att leka hemma hos sig själv. Nelly hade kissat på sig ett antal gånger, men det var nog för att hon inte visste riktigt var toaletten låg och att hon kände sig osäker när inte vi var med.

I söndags firade jag och Ola bröllopsdag så då kom mormor och morfar och passade barnen medan vi var på bio och åt mat. Felix hade inte lyssnat så bra, men det hade gått bra ändå.

I måndags började barnen på dagis igen efter sommarlovet så de var trötta på kvällen när de gick och lade sig.  Felix tillhör nu den äldsta gruppen på dagis och det innebär att utflykterna numera kommer att ske på torsdagar istället för tisdagar. De har även röstat fram ett nytt namn till deras grupp så nu heter de Fjärilarna istället för Regnbågsgruppen. Felix hade inte varit nöjd med det namnet utan han tyckte att de skulle heta Örnarna. Han hade sagt till Ola att han tyckte att flickorna alltid får bestämma, men det blir så när de bara är tre pojkar och fem flickor. Ola hade fått visa närbilder på fjärilar så då tyckte Felix att de såg lite fräckare ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar