3 september 2012

Helger i Rottne

Nu har det gått två veckor sedan jag skrev senast. Två helger i rad har barnen varit hos farmor och farfar i Rottne. Första helgen träffades vi i Gislaved och bytte "barn" med varandra. Vi fick Pirre och Feffe och Kim och Bengt fick Felix och Nelly. Denna helgen lämnade jag barnen och åkte sedan vidare på konferens till Kosta.

Felix fick två Angry Birds-godispåsar av Pirre och Feffe

På väg till Rottne stannade vi i Bollebygd och åt mat.
Här kommer lite bilder från barnens två helger i Rottne. Kim och Bengt hade köpt en liten sparkcykel till Nelly och en liten cykel. Sparkcykeln började hon att använda med en gång. Nelly hade dock lite svårt med att cykla eftersom hon tyckte att det var klurigt att använda sig av tramporna. Felix var ute och cyklade sex km med farfar Bengt, men inte på sin stora cykel utan på den mindra som Kim och Bengt köpt till honom tidigare. Vid ett tillfälle kom det en skarp kurva och då fick Felix panik och kunde inte stanna utan körde rakt fram. Kim och Bengt var också med barnen i leksaksaffären och då fick Felix välja ett pussel med lite fler bitar och det blev ett med 300 bitar för barn över 9 år och det var lite väl svårt kanske, men han måste få lite utmaningar.
Kim lärde Felix att följa strecken med rätt pennteknik
När jag kom och hämtade barnen i Rottne i söndags blev Nelly glad och sprang fram till mig men Felix kunde inte släppa farfars Ipad.
När vi åkte hem från Småland igår var vi trötta alla tre. Nelly sov hela vägen och Felix sov i över en timme. Han satte sitt lodjur bakom huvudet och stötte sig mot den, men det såg inte så bekvämt ut.


I onsdags blev Nelly så glad när jag hämtade henne på dagis så hon sprang allt vad hon kunde och mötte mig vid grinden och sedan när jag lyfte upp henne kramade hon mig hårt och ville inte släppa.


I morse var Felix på sitt rum och tog på sig kläder. Han ropade till mig och frågade vad det skulle bli för väder idag. När jag svarade att det just nu såg lite mulet ut kom han ner en stund senare med en t-shirt och en långärmad tröja över och ett par långbyxor med ett par shorts under. Han sa att han hade klätt sig så för att han ville vara förberedd om solen skulle titta fram.

Idag var Nelly hos tandläkaren och gjorde salivprov. Hon fick välja en tandkräm och en tandborste. Som tur var hade hon med sin Hello Kitty-handväska så hon hade något att lägga grejerna i.Barnen hade varit jättetrötta på dagis idag och det är nog efter besöket hos farmor och farfar. Det är nog även så att farmor och farfar kan tänkas vara lite trötta efter två helger med bus och lek. När vi kom hem och jag lagade mat låg båda barnen och mös i saccosäcken.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar