30 september 2012

Helg fullt av kalas


Igår morse (lördag) klippte jag hela familjen. Nellys lugg var så lång så den klippte jag av och hela Felix hår var som en enda stor mössa så det blev mycket hår som ramlade av. Han var duktig och hade tålamod att det tog lite tid, men han tyckte att det var jobbigt när hårstrån ramlade in och gjorde så att det kliade på honom.





På eftermiddagen igår var vi på kalas hos Oscar som fyller 3 år på måndag. Nelly hittade sin favoritplats och det var i Oscars myshörna på sitt rum där han hade flera roliga böcker som lät när man tryckte på olika knappar. Felix och Nelly satt som ljus där inne i början så jag var till en början orolig över att de gjorde något bus, men de var så snälla och bara satt och läste.


Så här rolig blev Oscar över piratskeppet som han fick av oss:


Nelly tyckte om att leka med Oscar och körde till och med runt på honom på Oscars Bobby-car.




Ola och Stefan var ute och fiskade hummer före kalaset började. De fångade ingen hummer men kom bland annat hem med en sjöstjärna som barnen fick hålla. Nelly sa hela tiden, "Den biter inte mig, mamma." Hon var nog lite nervös.



När barnen satte på ett klistermärke på rätt ställe på dinosaurieplanschen fick de varsin liten godispåse. Vilken tur att alla barnen lyckades!



Igår när vi åkte hem från Oscars kalas satt Felix och adderade olika tal. När Ola frågar honom vad 14+15 är svarar han 29 med ytterst lite betänketid. När vi frågar honom hur han kommer fram till det säger han att 14 är en mindre än 15 och att 15+15 är 30, därför blir det 29. Herregud, han är redan ett mattesnille.

Idag var Felix på sin dagiskompis Matildas kalas på Lekstaden. Alla barnen var helt svettiga när jag kom och hämtade Felix. Tydligen hade Abbe och Felix satt sig i ett hörn och vilat sig lite emellanåt, för att sedan orka springa runt igen.


Nelly fick nöja sig med att vara hemma och leka med sin docka. Hon sög på sin borste och tvättade sedan sin docka med borsten så dockan var helt blöt.



På simmet idag kom vi fram till att Felix ska fokusera på att öva på att använda benen. Han är jätteduktig på att använda armarna så han glömmer nästan av att använda benen och då slutar det med att han blir så trött i armarna för att han får kämpa så med dem för att komma fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar