24 september 2012

Gott minne

I torsdags fick Felix låna med sin Mattelådan hem från dagis. Varje barn får ha den hemma i en vecka och det är allt från spel till bakrecept. Det som har blivit populärast i lådan är en påse med kameler som man kan sätta ihop till ett långt band. Nelly hon sitter med dem hela tiden och sorterar dem i färgordning.


Till ett av spelen i mattelådan finns det en svart tärning med guldprickar. Tärningen försvann redan första dagen, men i morse flera dagar senare kom Felix på att den kunde vara under tv-bänken. När han lägger sig på golvet och tittar under bänken ropar han att han ser fyra gyllene prickar. Jajamän, där under låg tärningen så fint. Han är duktig på att leta lille Felix.För över ett år sedan fick Felix en papegoja av oss som Ola vann på Liseberg. Felix sa häromdagen till Ola att han hade fått den av oss. När Ola sa att det var när Felix var hos mormor och morfar och sov över rättade Felix honom direkt och sa, "Nä, för det var när jag var hos Hanna och Alexandra och när jag kom ut till bilen satt papegojan och väntade i bilstolen". Självklart var detta rätt. Han har bra koll!

I lördags var det första gymnastiktillfället för den här terminen. Felix tyckte att det var roligt att det skulle börja igen. Det var tur att vi anmälde honom igen. Några timmar efter gymnastiken kom mormor och morfar och hälsade på en stund. Felix sprang och hämtade en massa spel som morfar fick spela med honom.

I lördags åt vi kyckling till middag och tillhörande getostsås. Både jag och Felix var skeptiska till getost, men Nelly hon fullkomligt älskade det. Hon satt och öste över sås på sin potatis. Till slut fick jag ta bort såsen ifrån bordet annars hade hon fått rejält ont i magen.

 
Kocken Felix gör söndagslunch
 
I söndags före det var dags för simmet kom farmor, farfar, Pirre och Feffe förbi en snabb sväng eftersom de varit hos Feffes föräldrar utanför Uddevalla och hälsat på över helgen. Felix fick reda på vid tolv-tiden att de skulle komma vid tre och han frågade minst var tionde minut om de inte kommer snart. Han var ute och tittade flera gånger. Till slut fick jag säga till honom att han får ringa och fråga när de kommer och det gjorde han och efter det slutade tjatet. När de kom frågade Felix nästintill direkt efter farfars Ipad. Han är helt otrolig vad det gäller dessa "paddor". Feffe lekte med Nelly i hennes rum och han ställde även upp som hårmodell.Igår på simmet gick det bra för både Felix och Nelly. Problemet är bara att Felix är så mycket i vattnet innan det är dags för hans simlektion så han är nästan trött innan den börjar. Simledaren tyckte att vi skulle låta honom hoppa m.m i vattnet så att det inte blir bara simning för då tröttnar han på att öva på det.


 När simmet var över och jag och Nelly gick ut till bilen envisades Nelly med att bära ryggsäcken på ryggen även fast den var tung. Efter halva vägen gav hon upp och lät mig hjälpa henne. Hon är lite envis den lilla tjejen. Tydligen ska hon vara lik mig med det.


När vi kom hem åt vi pannkakor som jag hade förberett för simmet. Nelly åt för glatta livet och sa "mmmm" efter varenda tugga. Tillslut tog det för lång tid med gaffeln så hon var tvungen att använda sig av händerna. Kladdmaja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar