19 september 2012

Monster Jam

Felix har målat en hel del på dagis under förra veckan. Fröknarna tycker att det är viktigt att han börjar att öva på att inte bara fylla i färdiga motiv utan även skapa lite själv. Han har målat både en citronfjäril (som han tydligen hade sett hos mormor och morfar) och en snödroppe.



Felix har även målat en månadsteckning och då var det vad han hade gjort i sommar. Motivet är vattenrutschkanan på Kos och när han åker i den.


De har tagit upp fler potatisar som barnen på dagis hade satt. Det fick bli middag i förra veckan och det var Felix mycket stolt över.


Förra veckan när jag hämtade barnen på dagis hade Nelly det så roligt så hon ville inte åka hem. Hon lekte med de stora tjejerna och de satt och gungade på en gunga tills någon av dem åkte av. Det tog emot att behöva tvinga henne att sluta leka, men när jag hade väntat en kvart ville jag inte vänta längre.


I lördags var Ola och Felix på Monster Jam med Patrik och Theddy. Felix tyckte att det var roligt till en början men efter två timmar fick han lite myror i benen och kunde inte riktigt sitta still. Felix målade en teckning idag på hur det såg ut när de var där.



Igår hade Felix gjort en citronfjäril på en pärlplatta på dagis. Han hade suttit i 40 minuter och pärlat och ville inte sluta. Han har tidigare haft lite svårt att pärla med så små pärlor, men nu gick det mycket bättre.


Under veckan har de övat på ord på dagis och hur ord kan förändras om man tar bort en bokstav då det blir ett helt annat ord. Felix sa i morse i bilen att om man tar bort I och X i  hans namn blir det Fel och det är ju helt rätt.

I morse när vi kom till dagis sprang Felix, precis som vanligt i förväg och då hann han springa förbi dörren in till Nellys avdelning och se att Nelly var dagens barn idag. Han springer tillbaka till oss och skriker att hon är dagens barn. Nelly blir så glad så hon bara ställer sig och hoppar. Tänk att det är så betydelsefullt för dem.

Idag när jag hämtade barnen på dagis ville Felix pärla en fjäril till, men eftersom det var dags att gå hem fick han inte göra det. När han blev ledsen var fröken Ulrika snäll och lånade ut en av fjärilspärlplattorna till honom så att han kunde pärla en fjäril hemma. Båda barnen började pärla när vi kom hem, men Nelly fick pärla med de stora pärlorna.


Ikväll målade Felix en massa teckningar och en av dem föreställde Ola i kockmössa när han gör pannkakor. Jag är med på bilden och är ledsen för jag vill inte ha pannkakor utan köttfärssås.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar