11 mars 2012

Tvål

I torsdags morse konstaterade Felix att de bästa strumporna är de som han har där det är markerat var han ska ha hälen och tårna. Då är det inga som helst problem för honom att ta på sig dem själv.


I fredags när jag hämtade barnen ville inget av dem följa med hem. Nelly blev ledsen eftersom vagnen med mellanmål hade hunnit komma och att lärarna trodde att hon skulle hinna äta lite innan jag kom, men när de hade satt sig så kom jag. Vi bestämde att hon fick sitta kvar och äta lite vattenmelon och det blev hon glad för.


Felix hade fått låna en vikaries telefon så att han kunde sitta och spela spel och jag kom och avbröt mitt i vilket inte heller var populärt. Till slut fick jag med mig båda barnen hem. Nelly vägrade att spotta ut vattenmelonskalet, men när Felix och Nelly gick in i en liten hydda så bad Felix henne snällt att spotta ut det och då gjorde hon som han sa.


När vi kom ut till bilen kom jag på att Nelly dagen innan hade glömt sin Pelle Bä på dagis. Felix erbjuder sig att springa tillbaka och hämta den eftersom han ändå var kissnödig. Vår lille hjälte kommer snällt tillbaka med Pelle Bä och hade utfört uppdraget strålande.


På fredag eftermiddag kom Anna-Karin och Anders och hälsade på. Nelly blev stormförtjust i Anders som lekte med henne hela tiden. Hon fick klättra på hans ben och snurra runt, vilket hon aldrig tröttnade på.


I lördags hade vi besök av familjen Ek. Vi åt mat ihop och kollade sedan på finalen i melodifestivalen. Felix och Henrik stod upp i soffan och dansade. Jag var tvungen att ta fram discokulan för att förhöja stämningen. När Baby Doll uppträdde diggade de mycket men då säger Henrik till oss, "Det här berättar ni inte för någon att jag har gjort." Han är en cool kille och diggar bara Danny.




Idag åkte vi upp till Fontinskogen och hade med oss lite fika. Vi mötte upp pappa Ola där som var ute och sprang. Efter att vi hade fikat gick vi ett varv runt sjön och Ola sprang vidare. Barnen tyckte att det var roligt när han sprang förbi oss och ville gärna springa efter. Nelly småsprang nästan hela varvet på nästan 1 km så hon var trött i benen när vi nästan gått runt.







Innan vi åkte till Fontin var jag hemma ensam med barnen och var uppe på övervåningen i max två minuter. När jag kommer ner sitter Nelly inne på badrumsgolvet med tvålpumpen mellan benen. Hela hennes hår och ansikte är fullt av tvål. Hon sitter och pillar in tvål i näsan och har säkert fått i sig lite i munnen också. Hon gallskrek när jag skulle tvätta bort det eftersom det kom in i ögonen då.

På eftermiddagen när vi åkte till simmet var inte Nelly som vanligt. Hon satt och smågnällde hela vägen och sa "aj,aj,aj" och pekade på magen. När vi kommer fram till parkeringen utanför Lundbybadet pekar hon på sin tunga och börjar helt plötsligt att kräkas. Hon kräks tre gånger så hennes jacka och mössa blir kladdiga. Vi tar av henne och hon får sitta i bilen utan jacka, men med en handduk på sig. Hon sitter och hackar tänder, men lugnar sedan ner sig igen. Det var bara att åka hem igen och resen hem gick bra, men vi var tvungna att stanna en gång till strax innan vi var hemma. Undra om det kan ha varit tvålen som har gjort detta eller om hon är magsjuk. Hon har i och för sig fått diarré också så det blir inget dagis i morgon för barnens del.


Felix var så trött efter gårdagen så han somnade i bilen in till simmet och vaknade inte förrän vi var hemma igen så han missade allt som hände. Ola hade lite svårt att få Felix att vakna så han tänkte att han sätter på datorn så att han vaknar till, men det hjälpe inte riktigt......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar