25 mars 2012

Våfflor, våfflor hela da'n

Idag var det våffeldagen och dagen till ära bjöd vi hem mormor och morfar på ett litet våffelkalas. Felix ville vänta ute på att de skulle komma och då passade han på att hälsa på grannen Knut så länge. Han fick vara med honom och banka och greja i rabatten.


Felix slukade i sig en massa våfflor, medan Nelly var mest förtjust i grädden. Felix trodde att man skulle äta våfflor hela dagen när det var våffeldagen, men det fick vi ta ur honom snabbt.



Det var tur för Felix att morfar kom för han gjorde både skattkarta till Felix och läste bok för honom. Skattkartan var väldigt komplicerad och det var många turer innan han kom fram till skatten (klubban). Felix stod sedan länge och studerade kartan och följde stigen han hade gått med ett finger och funderade mycket på hur han skulle ha gått.




Ikväll var det avslutning på simkurserna, men barnen har missat ungefär hälften av gångerna på grund av sjukdomar och Sälenresan. De fick självklart sina märken ändå, men man märker att de har varit borta mycket. När simfröken frågade Felix om han ville plocka upp sitt märke på botten av bassängen eller plocka det direkt från kistan svarade Felix att han ville plocka det från botten. När hon dök ner med märket lurade Felix henne och simmade istället bort till skattkistan, som hon lämnade kvar flytande på ytan, och tog hela kistan istället och på botten satt hon och väntade, men förstod snart att han lurat henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar