24 mars 2012

Vår i luften

I helgen var vi ute och plockade upp efter snickarna som är här och bygger ut vårt hus. Felix var både min och Olas lille hjälpreda. Han var uppe med Ola på byggställningen när Ola skulle måla vindskivorna och han "hjälpte" även mig att plocka undan en massa skräp.I lördags när vi skulle äta middag ville inte Felix äta upp sin mat och då provade Nelly att mata honom och då gick det bra. Det slutade dock med att hon började äta upp Felix mat själv. Hon är vårt lilla matvrak.
I söndags gjorde vi skattkartor till Felix. Skatten var chokladmynt som vi köpte i somras när vi var i Pippis godisaffär i Visby. Felix tycker att det är så roligt när vi gör skattkartor till honom och just den här skatten låg i en av kökslådorna, men vi fick hjälpa honom att hitta gömstället. Nelly hade även hon varit där innan eftersom hon såg när vi lade chokladpengen där. Vi såg att hon hade hunnit med att sätta sitt tandavtryck på kanten av pengen.När vi hade varit och handlat i söndags var Nelly snäll och hjälpte till och packade upp matvarorna. Hon hjälpte även senare till att lägga maten som blev över efter middagen i matlådor. Det är hjälpsamma barn vi har.Det blev ingen gymnastik eller sim i lördags och söndags eftersom barnen inte kändes helt friska efter den veckan som gått.

Nu har barnen gått en hel vecka på dagis och hållit sig friska. Nelly har fått tillbaka sin aptit och båda barnen känns som vanligt igen. Felix är glad över att gå på dagis igen och frågar varje morgon om han ska till dagis. Vi har också märkt att Felix har blivit lite äldre för nu börjar det med att de frågar om de får följa med varandra hem efter dagis. Än så länge har det inte passat, men någon fredag när vi slutar tidigare funkar det bättre.


Igår (fredag) var det väldigt fint väder när jag hämtade barnen så vi passade på att äta mellanmål ute på balkongen. Vi tog med oss Felix små möbler ut och barnen tyckte att det var mysigt. Felix sa att det var mycket mysigare än att sitta ute och ha picknick på dagis.
Nelly gillar att sitta och läsa i Felix rum
När pappa kom hem från jobbet hoppade barnen på honom och busade med honom.


Idag var det avslutning på gymnastiken och det innebär att även syskonen fick vara med. I början var Nelly väldigt försiktig, men efter att ha gått några varv på banan så blev hon lite tuffare. Det slutade med att jag fick slita henne från ribbstolarna. Felix är väldigt snabb när han springer runt och gör kullerbyttor som ingenting.


I eftermiddags var jag ute och plockade upp skräp efter snickarna igen och då satt Felix och tittade på mig ifrån byggställningen med en päronsplit i handen. Han är en bra arbetsledare han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar