1 oktober 2011

Luktar mormor

I torsdags hade Felix fått följa med de stora barnen, Rymdgruppen, på deras utflykt. Fröknarna hade plockat ihop en matsäck och packat en rycksäck till honom. Felix hade varit så lycklig över att få följa med. Det är skönt för honom att få komma ut och röra på sig.

Igår var det fredag och det innebär städning här hemma och givetvis ville Nelly vara med och hjälpa till. Hon fick ta handdammsugaren medan jag hade den vanliga. Till slut blev det nästan slagsmål mellan barnen om dammsugaren. Hoppas att det håller i sig.


Igår var vi och köpte skor till barnen på förmiddagen. Vi hann precis färdigt innan barnen hann bli allt för trötta. Barnen såg ut att ha blivit nöjda över sina vinterkängor.



Igår hade vi besök av Karin, Henrik och Maja. Felix och Henrik var mestadels ute och lekte. Efter en stund kom de in och då var Henrik helt genomblöt. Tydligen hade Felix hällt vatten över honom och Henrik verkade mycket glad över det. Lite tidigare kom Felix in till mig för att fråga om de fick bada nakna ute i vattenspridaren, men det sa jag nej till, men de löste tydligen det ändå.

Nelly hoppar mycket nu för tiden


Jag vill vara ute och leka med pojkarna.
Nelly var nyfiken på lilla Maja och ville gärna vara där och klappa på henne. Maja fick låna barnens Rainforest-gunga och den trivdes hon bra i så hon somnade där.


Som vanligt klättrade Nelly upp på Felix stol och hängde där och kom inte ner. Konstigt att hon aldrig lär sig.


Idag när vi åkte till simmet började Felix prata om att han inte vågar prata med tjejer för då blir han så uppspelt. Han kom fram till att han bara vill prata med flickor som tycker om honom. Han vågar tydligen prata med Elin, Matilda och Ylva, men inte med Molly.

Idag på smittet briljerade Felix återigen. Han simmade själv från den ena långsidan till den andra. Nelly däremot var inte alls på humör för simning eftersom hon var för trött. Hon ville inte sparka sig framåt utan bara vara tätt intill mig.

När Ola och Felix gick in på simmet idag luktade det lite blomsterparfym och då säger Felix: "Är mormor här? Det luktar mormor." När de kommer in till bassäng sitter det en man där och då pekar Felix på honom och säger: "Det ser ut som farfar."

I bilen idag satt Nelly och hade något slags rollspel med sina två teletubbies. Hon satt och sa hej, hej och något annat som vi inte förstod.



I eftermiddags var vi på kalas hemma hos kusin Alexandra som fyller tre år om några dagar. Det var mycket barn och vuxna där så det var fullt liv. Felix lekte med Hanna och Henrik och Nelly gick mest runt själv och lekte. Hon fastnade för Hannas prinsessbil som hon hade när hon var liten.





Det var bäst att passa Nelly när hon åt för rätt som det var satt hon med hela munnen full med korv och bröd. Det är konstigt att hon inte lär sig att hon inte behöver stoppa in all mat med en gång. Hon sitter där med munnen full och vet inte var hon ska göra av det.


Bus-Nelly upptäckte att badrumsdörren var öppen när vi var på kalaset så helt plötsligt hade hon dragit fram pallen och stod där och skulle tvätta händerna och trycka på tvålen. Hon är snabb den tjejen.

När vi kom hem från kalaset fick Felix spela lite Eye-Pet. Han tycker att det kan vara lite svårt, men till slut kunde han sitta själv och spela en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar