9 oktober 2011

Pysselbok

Barnen var hemma från dagis även i torsdags och i fredags har de sin lediga dag så nu är det ett tag sedan som de var där. Det värsta är att Felix så gärna vill dit, men jag vet inte om vi vågar skicka dit honom eftersom hans mage inte är helt återställd.

I torsdags träffade Ola barnens farmor och farfar en stund och då hade de med sig varsitt paket till barnen. Felix fick en pysselbok på 365 sidor och Nelly ett par söta slippers. De blev jätteglada för sina saker. Nelly hade lite svårt att gå i sina slippers eftersom hälarna åkte åt sidan, men hon var lika glad för det.


Under dagen i torsdags som vi hade lite sjukstuga här lekte vi för fullt uppe på Felix rum. Nelly tyckte att det var jätteroligt att bygga med Lego och stod där och lekte hur länge som helst.



Jag och Felix satt och pusslade en del också och då var Nelly så duktig så att hon plockade upp efter oss. Hon hade pusselkartongerna några meter ifrån bordet, men hon sprang där fram och tillbaka och lade bitarna i lådan. Det är bra att barnen roar sig så lätt.



I fredags var huvudsysslan för Felix att sitta och pyssla med sin nya pysselbok. Alla bokstäver och siffror har han lätt för, men han tycker att det är svårt att behöva rita av figurer och bokstäver. Vi ska se om det blir lättare om han får en bättre penna som är lättare att hålla.


Nelly sprang mest runt i fredags med det kortet som hon fick av farmor och farfar. Otroligt nog så är det fortfarande helt, men lite naggat i kanterna.


Igår (lördag) var det avslutning på simskolan. Båda barnen fick varsitt märke och Felix var extra stolt för han hade dykt ner nästan till botten och det har han inte riktigt vågat innan. Nelly var på bättre humör idag och sparkade sig fram i vattnet och ville gärna ta sig framåt själv. Nästa vecka börjar Felix på simlekskola och Nelly fortsätter minisimmet och nu med barn som är lite äldre så vi måste se till att hon klarar av att göra alla övningar.

Igår satt Nelly och var så tyst och nöjd i vardagsrummet. När jag kommer in dit så har hon dragit ut nästan en tredjedel av tvättlapparna och börjat tvätta håret. Hon ser verkligen ut att njuta när hon sitter där och tvättar sig.


I morse när Felix satt med sin pysselbok och skulle lösa vad som skiljde mellan två bilder så var han på en bild med elefanter. Då förklarar Felix för mig att det är en indisk elefant eftersom den har små öron.


Idag när Ola och Felix var och tankade stod det en man och tankade samtidigt. Ola reagerar på att mannen har en speciell grimas i ansiktet och när han tittar in på Felix sitter han och härmar mannen. När Ola kommer in i bilen säger Felix: "Den gubben såg roligt ut pappa. Han såg ut så här..." och så härmar han gubben igen. Det var tur att inte mannen i fråga hörde detta.

Idag när Felix satt och inte kunde sitta still medan vi spelade spel frågade jag honom om han behövde gå på toaletten. Men som vanligt när man frågar det så blir svaret alltid nej. Efter en stund frågar jag honom återigen och då säger jag: "Felix är det säkert att du inte är toanödig?" Då tittar Felix lite tröttsamt på mig och säger: "Men mamma, man kan ju inte bajsa ut en toalett. Det heter ju bajsnödig mamma!". Det är bra att han rättar sin mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar