16 oktober 2011

Trädgårdsskötare

I torsdags kväll var det dags för farmor Kim att åka hem. Farfar Bengt var snäll och kom och hämtade henne vid halv sju. Felix och Nelly blev glada för att träffa farfar en liten stund. Farfar han knappt komma innanför dörren förrän Felix kom med sin pysselbok i högsta hugg och ville sitta och greja med den med farfar.


I fredags morse var jag tvungen att ännu ett kort på den fina syskonkärlek som finns mellan Felix och Nelly. De satt på soffan och tittade på Bolibompa och Felix sitter och klappar henne på ryggen och säger lite då och då att han älskar henne.


Under dagen i fredags fick Felix bestämma sig för vad vi skulle göra och då hade han en önskan om att få åka till Lindex, men han menade tydligen Ikea. Anledningen till att han ville åka dit var för att få komma in i Småland (lekrummet) Vi åkte och han hade tur att det efter cirka tio minuter fanns en plats för honom. Han trivdes väldigt bra där och visade stolt upp att han hade ritat en teckning med en åtta på.


Den här godingen fick jag gå runt och shoppa med.

Nöjda efter dagens Ikea-besök
I lördags morse hade vi på lite av Felix favoritmusik i köket och det visade sig att det inte bara var Felix favoritmusik utan även Nellys. Hon klättrade upp på den höga stolen och satte sig där och diggade för fullt. När jag lyfte ner henne blev hon totalt vansinnig och klättrade upp igen.



Lördag innebär också att det är dags för Felix gymnastik. Det gick bra för Felix och han kom inte in till omklädningsrummet en enda gång. Nelly och jag satt i omklädningsrummet och Nelly skapade sig en egen hinderbana med hjälp av bänkarna. När Felix var klar med gymnastiken kom han tillbaka till omklädningsrummet och efter honom kom Alice (grannflickan) och sa att han gärna vill leka med Felix någon dag. Vi bestämde de att vi ska träffas nu på fredags så att de kan börja leka med varandra. Det är smidigt när vi bor så nära.

Efter gymnastiken åkte vi till Maxi och där var även Alice så de fick en chans att busa med varandra igen. Under Maxibesöket hann Felix bli så trött så han var helt blå under ögonen och som vanligt slutade han att lyssna. Det var mycket stök och bök under denna handling och när vi kom ut till bilen somnade Felix nästan med en gång och Nelly somnade strax innan vi var hemma. Jag lät barnen gå in och lägga sig en stund medan jag var ute och grejade i trädgården. När Felix hade sovit en timme tyckte jag att det var dags att väcka honom och då ville han först inte vakna, men när jag hade övertalat honom med en kanelbulle gick han med på att vakna till.

Efter det att båda barnen hade vaknat gick vi ut och fortsatte greja i trädgården. Nelly försökte hjälpa till med att kratta och Felix var jätteduktigt på att lyfta i löven i korgen. Barnen fick också hjälpa till med att samla ihop alla leksaker som låg ute i trädgården så nu är det färdigt inför vintern.






När vi kom in efter två timmar ute såg Nelly väldigt trött ut men hon piggnade till när hon fick springa runt här inne. Familjen Kostovski kom förbi en stund och då fick Felix leka med Adrian uppe på sitt rum. När Adrian hade gått säger Felix: "Idag var Adrian min bästis, men det är inte alltid han är det."

Felix älskar att klippa ut figurer
I morse satt jag och barnen och pärlade lite på de nya pärlplattorna som vi köpte på Ikea. Det var svårt med så små pärlor så jag fick hjälpa Felix en del. Dagens verk var att göra ett hjärta till pappa Ola som han ska få när han kommer hem på måndag. Nelly fick två små pärlor att leka med så att hon skulle vara nöjd i sin stol. Tro det eller ej så försökte hon inte svälja dem en enda gång.

Så här arg blev Nelly när hon inte fick någon pärla
Nelly har fått en ny favoritleksak och det är plattan där man ska slå ner träpinnar med en hammare, men Nelly kör utan hammare och trycker ner pinnarna. Hon kan sitta hur länge som helst, men blir ofta avbruten av storebror som gärna vill vara med.


Idag på Bolibompamorgon såg Felix en flicka som drack med två sugrör så det ville han givetvis göra när det var dags för oss att äta mellanmål: Han fick dricka sin ProViva-nyponsoppa med ett rött och ett gult sugrör.


Idag har vi varit på första gången på Felix simlekskola och Nellys minisim. Eftersom pappa Ola är på Island var morfar med och hjälpte mig att ta hand om barnen. Felix var jätteduktig, men var för trött för att kunna lyssna på ledaren hela tiden. Idag fick de lära sig att dyka och titta ner mot magen så att det blir ett riktigt dyk. Nelly var laddad och duktig även om hon är mycket yngre än de andra så skötte hon sig galant. Hon sprattlade fram själv till kanten när jag släppte henne för att hon skulle ta sig till kanten.

När vi hade simmat färdigt och det var dags för oss tre att duscha gick allt bra ända tills Felix ropar på mig att Nelly har bajsat i duschen. Det var bara att börja torka upp all bajs som låg utsmetad eftersom duschen hade sprutat vatten på det. När väl bajset var upptaget hade Felix blivit övertrött och tappat öronen. Det blev lite stressigt, men till slut kom vi ut och var på gott humör alla tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar