5 oktober 2011

Magsjuka

I söndags var vi på tvåårskalas hos lille Oscar som fyllde två år. Det var inget vanligt barnkalas utan ett kräftkalas. Det serverades även hummer och Felix fick provsmaka lite och tyckte att skaldjuren smakade gott. Vi tog med oss lite mat till barnen och jag och Felix gjorde bland annat pizzakorvar som Felix gärna ville vara med och göra. Det som Felix verkade tycka vara godast var den rivna osten som vi hade på. All ost som hamnade utanför ville Felix äta upp och nöjda sig inte med detta utan tog även lite direkt ur påsen. Även lilla Nelly ville vara med och äta ost så hon klättrade upp på matstolen så att han kom upp till bänken.






På kalaset var även barnen Eineving och lilla Ingrid som är åtta månader blev Felix väldigt förtjust i. Han ville gärna sitta och hålla henne och klappa henne. När vi åkte hem från kalaset sa Felix att han hade hittat en ny kompis på kalaset och det var Karls lillasyster Ingrid.

Nellys favoritsysselsättning under tiden på kalaset var att spela på Oscars lilla flygel. Barnen satt även och pusslade en del på Oscars rum och det var pusselbitar över hela golvet.



Igår eftermiddag fick äntligen Felix spela Eye-Pet igen. Han har tjatat om det sedan helgen, men det har inte funnits tillfälle. Nelly satt med och tittade intresserat på.


Natten till idag vaknade Nelly och kräktes. Hon kräktes så många gånger tills hon inte hade något kvar att få ut. Hon blev så trött av detta så hon näst intill somnade över hinken. Det är synd om de små när de mår så dåligt. Hon höll ändå skenet uppe och var en tapper flicka. Ola var hemma med båda barnen idag. Felix fick också vara hemma eftersom vi inte ville att han skulle bära med sig någon smitta till dagis. 

Än så länge verkar Felix var hyfsat okej, men tydligen är han lite lös i magen och vi hoppas att det stannar där.

Nellys stora intresse är att springa runt här hemma med hennes och Felix stövlar. Hon tar på sig stövlarna och kliver upp i soffan och det spelar ingen roll hur många gånger som vi lyfter ner henne så är hon snart där igen. Hon kan sitta hur länge som helst för att få på sig stövlarna och ser nöjd ut när hon lyckas. Hon har även försökt att trycka på Felix hennes stövlar, men de var lite för små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar