30 oktober 2011

Magen exploderar

Den här veckan har jag varit borta väldigt mycket så pappa Ola har fått slita med vakna nätter med lilla Nelly. Hennes tandkött gör ont när kindtänderna börjar komma ut och hon vaknar och gallskriker. Nu har två av fyra kommit fram så det är bara att vänta på att de andra kommer ut. Nelly fick till och med lite feber i torsdags och det tror vi berodde på tänderna så vi släppte faktiskt iväg henne till dagis ändå eftersom de hade fotografering.

I lördags morse fick Nelly öppna ett 1-årspaket som hon fick av gulliga Malin Lenander med familj lite i efterskott. Det var en söt sparbössa i form av en groda med prinsesskrona. Felix blev först lite ledsen att inte han fick öppna något paket, men när han fick hjälpa Nelly blev han glad igen.



I lördags efter det att vi var på gymnastiken åkte vi och hälsade på en stund hos mormor och morfar. Vi gick in på Ica och skulle köpa med oss något till fikat och då ville Felix att vi skulle köpa Ballerina Kladdkaka så det gjorde vi. Han satt och doppade tre stycken sedan fick jag stoppa honom, men han tyckte att det var så gott.



Felix och morfar spelade lite spel och pusslade ett Abc-pussel, vilket Felix tyckte var roligt. Felix gick sedan över till att spela Kalle Kunskapspelet som morfar har på sin dator och han blev så ledsen när han var tvungen att avbryta spelet för att vi skulle åka hem, men han lugnade ner sig när han kom på att han kunde fortsätta spela en annan dag.


Nelly var så trött efter alla sömnlösa nätter att hon helt plötsligt somnade i mitt knä. Det hör inte till vanligheten att detta sker så hon måste verkligen ha varit trött.


Nelly har en docka som kallas för Knut som hon har fått av mormor och morfar. Felix konstaterade i morse att det inte borde vara en Knut. "Men Knut är ju en tjej! Dockan har snippa! Vad tokiga mormor och morfar är som tyckte att den skulle heta Knut."


Apropå dockor så älskar verkligen Nelly sina dockor. Hon både sjunger för dem och matar dem. Hon är för söt när hon tar hand om dem så fint.



Nelly pratar inte så mycket än, men hon förstår desto mer. När man ber henne göra saker och ting så förstår hon och idag frågade jag henne var munnen, öronen, näsan och magen var och då kunde hon peka på det utan problem.

Idag har vi haft besök av Karin, Henrik och Maja. Henrik fyller sex år i morgon så vi passade på att fira honom här hemma. Han gillar kyckling, ris och broccoli så det fick det bli till lunch och sedan en Almondy kalastårta till efterrätt. Barnen var lite rastlösa i början innan Henrik fick sina paket, men sedan kunde de slappna av. De pysslade en liten stund och klippte och klistrade, men efter en kort stund ville de leka med något annat.




Idag har det varit simskola igen och idag gick det bra för Felix ända tills det att det var fem minuter kvar. Då hade han svalt så mycket vatten så att han började att må illa. Jag fick sätta honom på kanten och då kom det stora bubblor ut ur munnen och han såg helt blek ut. Han mådde bättre efter ett tag, men han förklarade det som att magen kändes som att den skulle explodera och att det bara åkte upp och ner från magen till halsen.

Nelly tycker mycket om musik och till och med när jag sjunger för henne. Idag hängde hon med till Imse Vimse Spindel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar