4 november 2011

Barnens sjukstuga

Igår morse innan vi skulle åka till dagis satt barnen som små ljus och tittade på Bolibompa. Nelly klappade händer så fort det kom musik och sedan satt hon still och tittade igen.


Igår kväll när det knackade på dörren trodde Felix att det var jag som kom hem från jobbet, men istället var det farfar som hade vägarna förbi. Felix blev så förvånad så att han bara stod och tittade på farfar och sa: "Vad gör du här?" Nästa gång ska vi nog förvarna honom så att han inte blir så chockad.

I morse när Felix vaknade kom han ner från övervåningen och grät eftersom han hade så ont i halsen. Han hade ingen feber utan bara en förhöjning på 37,7 grader, men under eftermiddagen steg den till strax över 38 grader. Han ägnade större dagen åt att sitta i soffan och titta på tv. Nelly var framme och klappade på honom och tyckte synd om honom.



Under kvällen piggnade Felix till igen och var säkert rastlös i kroppen efter den här lugna dagen så han sprang runt som ett yrväder och slutade lyssna. Det blev istället Nelly som tog över som sjukling. När Ola och Felix var iväg och köpte pizza började Nelly att kräkas. Jag trodde först att det var för att hon hade fått ett äppelskal i halsen, men hon fortsatte kräkas. Hon vaknar fortfarande till och kräks och nu är klockan strax halv tio så nu har hon hållit på i fem timmar, men har inget kvar att kräkas stackaren. Hon får ligga här nere i schäslongen så att vi har koll på henne. Nu när jag var uppe hos Felix hade hans feber kommit tillbaka för han var jätte varm. Hoppas att han mår bättre när han vaknar i morgon bitti efter att ha fått lite mer Ipren.



Felix fundering idag var hur vi skulle kunna klara oss utan spindlar. "Mamma, vilken tur att vi har spindlar som äter flugorna för annars hade vi haft jätte många flugor."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar