12 april 2012

Påsk i Ingelstad

På skärtorsdagskvällen låg den här sötnosen och sov i sin säng.


Lite sång inledde fredagen.


I fredags var det långfredag och vi förberedde oss för påsken. Vi försökte få Nelly att prova den kycklingdräkten som Felix hade på sig när han var liten, men hon trivdes inte alls bra i den så vi gav upp tanken att hon skulle ha på sig den när vi skulle åka till småland och fira påsk.


Efter det att vi hade ätit frukost skulle barnen få gå på påskäggsjakt. Äggen hade vi lagt i badkaret och de låg där och väntade på att bli hittade, men för att bli hittade hade Ola gjort en skattkarta som de kunde gå efter. Vi hann inte ge Felix skattkartan för när han skulle gå på toaletten efter frukosten så såg han att det låg ägg i badkaret och att det stod Felix på det ena. Han är helt otrolig till att märka allt.



I fredags på långfredagen var det dags för oss att åka till Pirre och Feffe och fira påsk. Det var nära att vi inte kom iväg eftersom kylen och frysen gick sönder medan barnen satt i bilen och väntade i den fullpackade bilen. Jag fick gå och hämta in barnen från bilen igen och det var en ledsen Felix som satt förväntansfull i bilen och ville åka till Pirre och Feffe. Som tur var kom vi iväg till slut, dock lite senare än planerat. Nelly han även med att bajsa medan vi tömde frysen och det ställde till problem för oss eftersom vi inte hade en enda blöja kvar här hemma och planen var att vi skulle köpa blöjor på vägen, men Nelly hann före. Vi fick lösa det genom att Ola åkte hem till familjen Ek och lånade blöjor.

Till slut kom vi iväg och resan gick bra. När Ola stannade på vägen och köpte kaffe på en mack tyckte jag att Felix skulle passa på att gå på toaletten eftersom han såg ut att var kissnödig eftersom han satt och skakade på benen. Felix sa att han inte var kissnödig, men när vi hade börjat att åka och kommit ut på vägen igen säger Felix panikslagen att han är så kissnödig. Tänk att det kan vara så svårt att lära sig att lyssna på sin kropp.


När vi kom fram till Pirre och Feffe var även farmor och farfar där. Barnen tyckte att det var roligt att träffa dem och Nelly satt och pratade om famo och faffa långt efter det att de hade åkt hem igen.







Även hemma hos Pirre och Feffe fanns det påskpresenter. De har en uppstoppad tjäder som får agera påskhare när det är påsk. Det var inte bara när vi kom till Ingelstad som barnen fick paket utan även på påskafton när de vaknade. De blir allt bortskämda av Pirre och Feffe våra små gullungar.




På påskafton fick Felix testa Pirres Nintendo DS och han satt med det och speladei flera timmar. Medan han gjorde det sov Nelly middag i fyra timmar eftersom hennes pappa glömde av tiden. Det var nog skönt för henne att få sova ut för hon somnade utan problem sedan på kvällen.


På eftermiddagen på påskafton var barnen ute och lekte på lekplatsen. Nelly fick ha på sig sitt fodrade regnställ för första gången och det visade sig fortfarande vara för stort, men det var bra att ärmarna var stora eftersom vi hade glömt av att ta med handskar.




När de var där ute och lekte kom farmor och farfar och hälsade på igen och det var ett mycket välkommet besök.



På kvällen när det var dags att äta påskmat var den klara favoriten på matbordet ägg.



Felix satt och pysslade lite i lite pysselböcker innan det var läggdags. På en sida skulle han skriva namnet på sin mamma, pappa och sin mormor samt sitt eget namn och då även rita ett självporträtt. Eftersom strecken var så korta fick han inte plats med mitt och mormors hela namn.


På påskdagen fick barnen måla de påskäggen vi inte hann med att måla på påskafton. Nelly tyckte det var roligast att kladda på färgerna och blanda dem.




I måndags var vi hemma och grejade hela dagen. Nelly och Felix lekte mycket med sina leksaker. Nelly satt bland annat och läste för gosedjurspapegojan.


Mormor och morfar kom hit och hälsade på i måndags eftersom morfar skulle hjälpa oss att riva en vägg. Mormor satt och lekte och läste med barnen på övervåningen så att barnen slapp att vara nere i röran.


Igår, onsdags, när jag hämtade barnen från dagis möttes jag av en pojke på Felix avdelning och han sa att Nelly blödde näsblod. Han hade helt rätt för hon hade råkat gunga så mycket på "gungdjuret" i lekrummet så hon hade gungat över och ramlat och slagit i huvudet. Det här hade tydligen aldrig hänt under alla de år som de haft gungan. Med tanke på att hon började att blöda näsblod kände vi att det var bäst att åka till jouren och kolla upp henne så att det inte var någon hjärnskakning. Lyckligtvis var det inte det och hon kändes precis som vanligt förutom näsblodet.Som belöning för att hon var så duktig fick både Felix och Nelly en lilaglittrig ödla var.


Igår målade Felix av mig och tydligen har jag väldigt många fingrar på min hand.


Så här fina var Felix grupp när de firade påsk på dagis.


Felix har blivit en stor pojk nu. Han berättade att de hade lekt pussjage idag. Flickorna hade jagat pojkarna och Matilda hade sprungit upp till honom när han stod på studsmattan, men han hade då hunnit springa ifrån henne. Ylva hade pussat på Felix när de satt och åt mellanmål och då var pussjageleken slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar