25 december 2011

God Jul

I måndags (19/12) hade vi disco till barnmusik när vi kom hem från dagis. Barnen och jag sprang runt och hoppade i vardagsrummet. När det var dags för mig att börja laga mat fortsatte barnen själva och sedan sprang de runt och lekte Pippi Långstrump och drog ut två tofsar på var sin sida om huvudet. De hade så roligt och sprang runt, runt,runt.


I tisdags kom barnen hem med en hel del saker som de hade gjort på dagis. Nelly hade gjort två små ljusstakar av lera.


I onsdags var Nelly dagens barn på dagis och då har de som tradition på Regndroppen att de får en pepparkaka som de har upphängd som det står skrivet dagens datum med kristyr. Felix var också väldigt sugen på denna och fjäskade mycket för Nelly för att få smaka på den. Han sa bland annat: "Nelly du älskar väl din storebror? Jag kanske kan få smaka lite på din pepparkaka?"


Först ville jag inte att Nelly skulle få pepparkakan eftesom jag fick reda på att hon hade bitit lilla Matilda på ryggen så att det hade blivit ett stort rött märke. Jag blev så besviken på henne och de hade sagt till henne på skarpen när hon hade gjort det. När jag kom och skulle hämta henne hade hon även bitit en annan liten kille precis. Vi får hoppas att det lugnar ner sig när hon har blivit bättre på att prata. Efter dagiset åkte vi och köpte en liten kanin till Matilda som Nelly gav  till henne dagen efter.


I torsdags kväll gjorde vi en rolig film på datorn där vi använde våra ansikten på färdiga kroppar som dansade till julmusik. Den här visade vi för Felix i fredags morse och han tyckte att det var så roligt att titta på sig själv i den här roliga utstyrseln så han och Nelly satt och kollade på den i tjugo minuter om och om igen och satt och klappade takten och skrattade.


I fredags när Nelly stod och duschade märkte jag att hon började trycka på lite för att bajsa. När jag frågade henne om hon skulle bajsa, svarade hon "ja". Jag lyfte över henne till toalettstolen och då pressae hon ut en liten korv. Det blev en stor händelse hos familjen Linde så alla samlades för att gratulera henne. Inte minst storebror Felix var stolt över sin lillasyster.

I fredags åkte vi till Rottne för att fira jul hos farmor och farfar. Dagen till ära åt vi upp våra pepparkakor som vi gjorde förra veckan. Felix hade sett fram emot den här dagen så mycket. När vi hade åkt i en halvtimme började Felix att fråga om vi snart var framme, sedan fortsatte han att fråga det en gång var tjugonde minut. När vi hade 1,5 timme kvar somnade han som tur var och vaknade upp efter en timme och då var vi nästintill framme. Felix berättade för oss att vi vet att vi är framme när vi ser ett tegelhus och det hade han helt rätt i.


När  vi kom fram till farmor och farfar ville Felix nästan med en gång gå upp och se om det fanns julklappar i strumpan, men de var inte upphängda än och han fick hålla sig till julafton.

Barnen satt och målade i målarböcker nästan hela kvällen när vi kom till Rottne. Nelly ville gärna ha hjälp lite då och då, men annars stod de där lydigt och kladdade.


Nelly fick för första gången provsmaka glögg och det tyckte hon var gott och smackade med läpparna.


Igår var det självaste julafton och Felix vaknade strax före klockan sex och ville gå ut och kolla i sin strumpa. Han var glad när han öppnade sina första julklappar som innehöll två små bilar och en studsboll.

I strumpan låg även klistermärken och en liten bok per barn. Vi trodde inte att Nelly skulle kunna klistra in sina klistermärken själv, men hon var jätteduktig på att få till det med sina små fingrar. Hon blev ledsen när klistermärkena var slut och fortsatte klistra in det pappret som var runt om klistermärkena.Haha! Jag pillar på farmors dator....
Felix hade inte tid att äta någon mat på julafton utan sprang upp och ner och kunde inte sitta still. Han längtade efter att öppna julklappar hela dagen.
Det är roligt att tända och släcka granen.

Strax efter Kalle Anka kom jultomten och delade ut lite julklappar till barnen. De vågade sig fram för att hämta sina paket och såg bara lite skeptiska ut. Efter det att tomten hade åkt säger Felix: "Det var inte den riktiga tomten mamma."


Felix egengjorda julklapp till sig själv.
Barnen fick en hel del julklappar och bland annat maskeradkläder. Felix blev en pirat och Nelly Tingeling.Jag fick en lerplatta av Felix som han hade gjort till mig på dagis och när jag frågade honom vad det var svarar han: "Det får du bestämma själv."

Barnen fick en hund med tomteluva som stod och viftade med öronen och sjöng samtidigt. De kunde inte sluta lyssna på denna och de stod och dansade och klappade händerna och såg lyckliga ut när den spelade. Som tur var går det att stänga av den under rumpen när man är trött på att höra den spela.

Nelly blev till slut så trött på att öppna paket så hon lade sig med huvudet på sitt lamm i fåtöljen och ville inte ens öppna de sista paketen.

I morse när jag och Nelly var uppe själva lekte vi i lugn och ro med hennes julklappar. Hon tyckte verkligen om tåget med klossar som hon fick av oss.Idag har jag och Ola varit iväg och handlat på Kosta Outlet och barnen var hemma och umgicks med farmor och farfar. De var både inne och byggde Lego och var ute och busade. När farfar Bengt hällde fågelfrön på fågelbordet säger Felix: "Jävlar vad det rinner."


Ikväll började Nelly gråta när hon var i vardagsrummet och det visade sig att hon hade klivit på en glasbit som hade suttit på en tomte som hängde i granen. Efter att hon hade blivit omplåstrad och fick sitta i farfars knä så blev hon lugn igen.

Idag köpte vi en flanellpyjamas till Felix och Ola trodde att det var med en nattmössa, men det visade sig att det var en påse som man ska lägga pyjamasen i. Felix ville använda den som mössa ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar