7 december 2011

Pappa Ola 35 år!

Nu när december har kommit har även adventskalendrarna kommit fram. Felix har fått tre stycken olika kalendrar. En chokladkalender, radio- och tv-kalendern och en Legokalender. Legokalendern är med mindre lego i så nu har Felix sagt att Nelly kan få hans stora duplo-lego så kan han leka med det mindre legot istället.

I torsdags ringde de från dagis och berättade att Nelly hade vaknat efter lunch och varit helt röd och kokhet. Hon hade nästan 39 graders feber och var helt väck. När Ola kom och hämtade henne satt hon i Britts knä och bara hängde med huvudet. Så fort Ola hade satt henne i bilen somnade hon igen och var inte alls sig själv. Hon ville inte äta något när hon kom hem så Ola gav henne lite glass, men yoghurten som hon fick efteråt var mer populärt. Hon åt en massa och blev mätt och glad. På natten blev hon lite sämre och andades jätte tungt så vi gav henne en tablett och morgonen efter när hon vaknade var febern borta igen.

Vi höll oss hemma i fredags och båda barnen slapp åka till dagis, istället var vi här hemma och mös. Nelly lekte med sina dockor en bra stund under dagen och vid ett tillfälle tog hon sin Emma-docka och gick och hämtade en lite tvättlapp och lade på soffan och sedan lade hon Emma på den för att byta blöja på henne. När vi ska byta blöja på Nelly lägger vi nämligen en frottéhandduk över skötbordsmadrassen så hon har tydligen reflekterat över hur vi gör. Sötnos!



Felix gjorde en mysig koja under vardagsrumsbordet i fredags. Han drog in täcken och kuddar och hade det hur skönt som helst där inne. Han ville inte ens följa med mig och Nelly ut för han tyckte att det var så mysigt där under. Nelly var ganska snabb att riva undan filtarna när vi kom in igen och det var inte populärt hos Felix.


Nelly hjälpte mig att städa i fredags. Hon fullkomligt älskar att gå runt och damma med en bit torr tvättlapp. Det blir bra att få hennes hjälp när hon blir lite äldre.


Nelly försöker göra tofsar på Felix.
I lördags eftermiddag var vi inne och kollade på pappa Olas nya kontor. Det var så stort och många glaspartier till rummen. Glaspartierna hade tyvärr inte fått några markeringar på sig så det var svårt att se att det var en glasvägg vilket gjorde att Felix sprang rakt in i en. Han blev så ledsen men det gick snabbt över och det verkade som att han blev mest chockad. Oscar var också där och han och Felix sprang runt och jagade varandra. Oscar fick tag i en bit skyddsskum som låg i en kartong och satte på huvudet och den klädde honom väl.



I söndags fick vi lite julstämning här hemma och började att göra lussekatter och pepparkakshus. Vi började med pepparkakshuset men fick avbryta det när jag hade klämt sönder spritsen. Vi får fortsätta med det en annan dag.Stackars Felix stod där med förklädet på och var så förväntansfull. Istället för pepparkakshus fick vi börja baka lussekatter. Felix tyckte att det var roligt i cirka tio minuter sedan ville han springa runt och leka och Nelly var inte intresserad över huvudtaget eftersom hon var nyvaken och hungrig. När det var dags att sätta på russinen och pensla bullarna ville Felix vara med igen och han fixade allt helt själv så jag behövde bara ställa in dem i ugnen.




Nelly tittade helst på med sitt lamm i famnen.


Felix och Ola var ute i söndags och grejade lite ute i trädgården. De grävde bland annat bort en hög med grus som hamnat här på grund av vår tillbyggnad av huset. Felix var duktig och hjäpte till med sin spade. När de hade gjort färdigt det fortsatte de att bygga på Felix lilla koja som han har mitt på gräsmattan som bland annat är uppbyggd av den thujahäcken som vi håller på att klippa ner.



Idag har vi firat pappa Ola som fyller år. Jag och barnen gick upp och väckte honom och barnen hade med sig varsin uppblåst ballong, men Nelly han inte ens in i sovrummet med den förrän den sprack. Ola fick sig nog ett snabbt uppvaknande i alla fall. Felix var snabb att avbryta denna chock med en finstämmig födelsedagssång. Felix längtade så tills vi skulle gå upp och lämna paketen som han så duktigt hade behållit hemliga ända sedan i helgen.


Nelly tjuvsmakar på Olas lemonad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar