13 december 2011

Sockerbagarna

I torsdags var jag och Ola ute på julbord och då var Aurora, från Veteranpoolen,  här och passade barnen. Barnen hade träffat henne tidigare i veckan och då var Felix lite skeptisk, men Nelly sprang fram till henne med en gång. Barnpassningen gick bra och Nelly var det absolut inga problem med, men Felix lyckades somna i soffan medan hon nattade Nelly och det är aldrig lätt att väcka honom och det var det inte nu heller. När Aurora försökte att byta om till pyjamas på honom och få honom att gå på toaletten blev han helt hysterisk och då fick hon ringa till oss för att fråga vad hon skulle göra. När hon hade pratat med Felix igen och sagt att hon blir ledsen om han inte gör som hon säger hade han helt plötsligt gått upp snällt och kissat. Han fick sedan ligga och sova i soffan tills vi kom hem.

I veckan kom tubkikaren som Ola hade beställt. Felix tyckte att det var roligt att stå där och kika på både fåglar och tåg. Nelly hade lite svårt att förstå vad hon skulle göra där. Även kartongen som kikaren var i var tydligen rolig.


I lördags var det dags för kalas för pappa Ola. Huset var fullt av kusinerna bland annat och Felix tyckte att det var roligt att få busa med dem. Han ville ha på sig slips dagen till ära. Felix och kusinerna lekte bland annat kurragömma i min garderob och det var jag väl inte helnöjd med. De hade även lekt med i princip varenda leksak barnen har så det var mycket att städa, men Felix var nöjd med lekandet och det är huvudsaken.


Sagostund med kusin Bella
I söndags skulle vi iväg till simmet men efter att ha varit iväg och shoppat en stund på förmiddagen var vi så trötta när vi kom hem att vi var tvungna att sova lite middag och det slutade så illa att vi somnade ifrån simmet. Felix blev inte så besviken som vi trodde och det var nog för att han var så trött som han var.

Igår var det dags för det årliga pepparkaksbaket hemma hos mormor och morfar. Jag och barnen åkte direkt efter dagis och det var en förväntansfull Felix som väntade på mig på dagis. Felix hade knappt tid att äta mat före det att vi skulle börja baka och det var nog för att han blev lite rastlös. Det var två duktiga sockerbagare som jag hade med mig. Felix kavlade ut sin deg och tryckte igenom formarna exemplariskt. Han kunde till och med dra bort den degen som var över runt formarna. Det klarade han inte själv förra året. Han tröttnade inte heller lika fort som han gjort tidigare år. Nelly var med vid baket förra året, men hon var bara ett halvår så hon kunde inte hjälpa till någonting. Det gick bättre i år och hon satt med sin degklump och tryckte till och med ut ett tjockt hjärta. Nelly satt med sin lilla degklump i över en halvtimme och var hur duktig som helst.




När vi åkte hem från pepparkaksbaket höll Felix på att somna i bilen, men vaknade upp och frågade mig om han skulle till dagis i morgon. När jag svarade honom att han skulle det sa han: "Åh vad bra för vi har mycket att öva på till luciafesten som är på 15." Den femtonde december ska de uppträda på dagis för oss föräldrar och övrig släkt så han verkar vara lite nervös för det. Efter att han fick reda på att han skulle dit kunde han lugnt somna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar