29 december 2011

Lekstan

När vi kom upp till Felix i söndagskväll låg han fortfarande med "nattmössan" på sig. Sötnos!


I måndags började Nelly bli lite förkyld och hade lite förhöjning, men den gick snabbt ner igen. Hon har sedan dess sovit lite oroligt på nätterna och det kan säkert vara så att någon ny tand är på väg upp också.

I måndags hade farmor Kim och Felix en pysselstuga. De satt och målade de djuren som Felix fick i julklapp av Pia och Fredrik och sedan gick de över till att måla ladugårdens bås i olika färger, som Felix valde. Han blev duktigare och duktigare på att måla fint. Nelly fick också djur att måla, men hon får måla sina någon annan dag.
På eftermiddagen åkte Ola, Bengt och Felix ut och letade efter skatter. Felix tycker att det är spännande att vara med på sådana äventyr.


På måndagkvällen fixade Ola och jag lite middag och Felix fick vara med och skåla med "bubbeljuice". Nelly hann somna innan det var dags att äta så hon missade kalaset.


I tisdags på morgonen satt Felix och Nelly och gosade i fåtöljen framför Bolibompa. Så fort Felix gjorde något ljud så gjorde Nelly likadant. De är för söta de där två.


Det ska börjas i tid....
I tisdags var vi hemma och firade lite jul med Pia och Fredrik. Det första Felix gjorde när vi kom dit var att hälsa på den stora tigern (gosedjur) som ligger bredvid deras säng. Det visade sig att Felix trodde att tigern var uppstoppad och det beror nog på att Pia och Fredrik har lite andra uppstoppade djur. När tigern var flyttad till sängen och tigerns ordinarie plats blev ledig gick Felix och lade sig där precis som tigern brukar ligga.Nelly fick bekanta sig med den uppstoppade tjädern som Pia har, genom att klappa den på huvudet. Den står inne på deras kontor och vid ett tillfälle gick Nelly in på kontoret själv och innan hon gick ut därifrån vinkade hon till tjädern och sa: "Ej då".
När vi kom tillbaka till Rottne på tisdagskvällen spelade vi Åsna, som Felix spelade förra gången han var hos farmor och farfar. Den här gången var han lite för trött så han spelade mest Allan, men reglerna förstod han i alla fall. Man ska veta vilken siffra som kommer efter den siffran som man har på det kortet som man drar ur sin hög. Är det någon som har den siffran får man lägga sitt kort på deras kort.


Igår (onsdag) var sista dagen hos farmor och farfar. Vi hann med att dansa ut granen och barnen tyckte att det var så roligt. Till och med Nelly hängde med i rörelserna och "tvättade sina kläder". När vi kom hem till oss fortsatte hon och Felix att sjunga och dansa och då "tvättade" Nelly sina kläder igen. Det är kul att se hur mycket hon förstår även om hon inte kan uttrycka sig så bra än.Igår när Nelly hade lagt sig tog jag och Felix fram den kulbanan som han fick av oss i julklapp. Vi byggde och knåpade tillsammans och hade en rolig stund. Vi lekte att vi hade en fabrik och jag var ansvarig för att samla ihop kulorna och ge till Felix som rullade ner dem i banan.


När vi hade lekt klart med kulbanan började vi att pussla på det pusslet som han fick av oss i julklapp. Han var jätteduktig och behövde bara lite hjälp med att komma igång. Det är helt otroligt att se hur snabbt han ser var pusselbitarna passar. Det här pusslet var på 80 bitar och för åldern 6+. Han är allt vår pusselkille. Efter ett tag verkade det som att han blev lite trött för då säger han: "Nu är det bara skeppet kvar som tur är, sedan kan jag gå och lägga mig."


Idag har vi varit på den nya Lekstan här i Kungälv. Vi var där precis när de öppnade och parkeringen var nästan full när vi kom, men det var relativt lugnt där inne ändå. Vi mötte upp Karin, Henrik och Maja där, men Felix och Henrik sprang mest runt var och en för sig. Nelly lekte vid den lilla lekplatsen för barn från 0-3 år. Hon tyckte att det var roligt att kunna klättra upp själv till rutschkanan och åka ner. Hon sprang fram och tillbaka en bra stund. Hon råkade åka på en annan liten pojke och då gick hon fram till honom och kramade honom och sa: "Låt".Snart kan lilla Maja vara med och busa.
Det fanns också ett mini-Maxi som Nelly tyckte om och ett mini-Café. Felix blev förtjust i "Smådjursakuten" där det fanns veterinärsgrejer och burar till djuren. Felix och Henrik lekte att de var tigrar och reptiler och gick in och lade sig i burarna.
Felix hade roligt på Lekstan. Han var mycket nöjd när vi åkte därifrån, men han var väldigt svettig och törstig. Han hade tyckt att det var roligt att gå balansgång och att åka den stora rutschkanan. Han sa att han hade legat på mage nerför rutschkanan och sovit lite.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar