15 december 2011

Luciafesten

Igår fixade vi äntligen i ordning pepparkakshuset som vi gjorde för över en vecka sedan. Felix tyckte att det var roligt att trycka på alla NonStop. Det var en mycket koncentrerad kille som tog uppgiften på fullaste allvar.


Alla var inte glada över pepparkakshuset.
Vi passade även på att dekorera våra pepparkakshjärtan som vi bakade häromdagen. Felix fick bestämma hur de skulle se ut så fick jag spritsa ut kristyren enligt hans önskemål. Det slutade med fyra fina hjärtan som vi ska ta och äta upp dagen för julafton.


Idag var det äntligen dags för luciafesten på Felix dagis. Han har räknat ner hela veckan efter att det ska bli den här dagen. Festen började vid halv fem och redan då verkade Felix ha blivit lite trött. Det hade varit en händelserik dag på dagis med både julbord och generalrepetition av alla luciasånger. När det var dags för barnen att uppträda märkte vi på Felix med en gång att han var lite väl uppspelt. När de hade sjungit färdigt första sången började Felix prata inför alla om att hans stjärna hade åkt av pinnen. Han sjung lite emellanåt, men var mest koncentrerad på sin pinne som stjärnan var på. Till slut tog han även av sig sin strut.Nelly hade luciakrona en stund i alla fall.
När vi satt och fikade började vi titta i Felix pärm där han samlat på de teckningar och annat som han har gjort under året. Vi fick många skratt när vi bläddrade i den. En teckning hade han ritat en liten gubbe och så hade fröken skrivit Tilde under. Bakom teckningen stod det att han skulle rita någon som han tycker om och det var givetvis hans stora idol Tilde Åkermark. Han hade även gjort ett självporträtt.


Det var inte bara Tilde som stod högt upp i kurs hos Felix utan även hans dagiskompis Molly. Det kan man förstå när man läste en intervju som dagis gjort med Felix i oktober. Han hade fått följande frågor:

1. Vad är du bra på?  - Att sparka fotboll.
2. Vad har du lärt dig? -Att sparka fotboll.
3. Vad skulle du vilja lära dig? - Att jonglera.
4. Vad heter dina kompisar? - Molly, Jacob och Jacob
5. Hur är man en bra kompis? - Snäll.
6. Vad är roligast i förskolan? - Att leka i lugna rummet och med Molly i lägenheten.
7. Om du fick bestämma vad du skulle göra då? - Leka med Molly.
8. När blir du glad? Vad gör du då? - När jag leker med Molly och pussla hemma.
9. När blir du rädd? Vad gör du då? - Bara för späckhuggare, men jag vill gärna titta på en!
10. Vad tycker du är vackert? -Jorden som är i rymden, jorden som vi bor på.
11. Om du fick låna kameran, vad skulle du ta kort på då? - Molly
12. Vad vill du bli när du blir stor? - Jobba på Universeum och mata djuren; hajarna och rockorna och klättra över rockorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar