31 december 2011

Gott nytt år 2012

I morse när Nelly vaknade kändes hon till en början lite piggare än vad hon var igår, men efter någon timme blev hon hängig igen och hade 38 grader i temp. Vi beslöt oss därför att stanna hemma och fira nyår.


På morgonen lekte jag och barnen med lite av deras julklappar. Bland annat sångpåsen som Nelly fick i julklapp, där man ska dra upp en figur ur påsen och sjunga den visan som passar till figuren. Till exempel så finns det en elefant och då ska man sjunga "En elefant balanserade...". Både Felix och Nelly tycker att det är roligt att leka med den.


När vi hade sjungit färdigt blåste vi upp de masker som barnen fick av farmor och farfar på julafton. Till och med Nelly ville behålla den på och hon och Felix sprang runt och jagade varandra med maskerna på.




Barnen fick ta sig ett nyårsbad innan Nelly skulle gå och sova middag. De lekte väldigt bra och verkar tycka att det är roligt att bada tillsammans nu. I början ville inte Felix vara i samma badkar som Nelly för att han var rädd att hon skulle kissa och bajsa.



När Nelly hade sovit middag tog jag på henne den klänningen som grannen kom med till Nelly i somras. Grannen hade köpt den för många år sedan då hon var i London och nu var hon så gullig och gav den till Nelly.



I eftermiddags välte Nelly en stor hög kruka som vi har i hallen. I krukan stod det ris med ljusslinga i och den brukar Nelly vilja ha tänd. Hon gick därför iväg med sladden för att ge till Ola, men det hon inte förstod var att hon drog med sig krukan också. Krukan gick sönder i flera bitar och vi sa till henne på skarpen att det var ajabaja att göra så. Ola nöjde sig inte med att bara säga det utan ville läxa upp henne ytterligare genom att säga: "Vet du hur dyr den var Nelly. Jajja!" Jag tror dessvärre inte att Nelly har så stor uppfattning om vad ordet "dyrt" innebär.

På kvällen hade vi en mysig familjemiddag med bland annat hummersoppa till förrätt. Felix tyckte väldigt mycket om hummer och frågade efter mer, men dessvärre hade vi inte så mycket mer än det han fick på tallriken. Nelly däremot åt inte så mycket mer än den philadelphiaost som var på toasten. Hon pekade på det och sa "me schås". Sås verkar betyda både det ena och det andra för Nelly.

.

Felix kom ut till köket och frågade om han fick ta lite gräslök. Han säger sedan: "Jag vill leka bonde" och tar och sätter gräslöken i mungipan.


Felix fick dagen till ära hålla i tomtebloss som vi tände. Så fort vi tände ett sa han: "Gott nytt år!"


Under kvällen sprang Felix fram till fönstret så fort han hörde en smäll för att titta på fyrverkerierna. Det räckte med ett litet fyrverkeri för att han skulle bli helt till sig. Med tanke på detta bestämde vi oss för att väcka honom vid tolvslaget för att visa de enorma fyrverkerier som var då, men när vi hade burit ut honom till fönstret tittade han med trötta ögon en snabbis för att sedan luta sig mot Olas axel och blunda igen. När vi frågade honom om han inte ville titta på fyrkerverierna svarade han: "Jo, fast jag vill nog sova lite."

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar