30 december 2011

Vårtan

Idag har det inte varit en bra dag för lilla Nelly. Från det att hon vaknade i morse tills dess att hon gick och lade sig har hon i princip varit på dåligt humör hela tiden. Det är både på grund av förkylningen och att hon håller på att få sin trettonde tand (tredje framtanden från vänster). När vi lade henne för kvällen vaknade hon hela tiden och gallskrek. Jag fick sitta med henne i fåtöljen och det kan bero på att hon har ont i örat också. När jag tryckte på hennes vänstra öra skrek hon till, men svårt att veta om det är det eller tanden. Det slutade med att hon får ligga och sova här bredvid mig i soffan. Hon ligger här och andas tungt, men sover i alla fall.


I förmiddags satt Felix och pysslade med en av sina pysselböcker. Han var jätteduktig och kunde bland annat hitta ord bland en massa bokstäver i en ruta. Han kunde även skriva av bokstäver som stod i en cirkel och bildade ord. Här är ett smakprov på bokstäver som Felix har skrivit själv och det här är nog bland de finaste bokstäverna som jag har sett honom skriva. Jag fick hjälpa honom med halva G:et annars har han gjort allt annat själv.Idag var Ola och Felix på bio här i Kungälv på biografen Trappan. De tittade på filmen Alvin och Gänget 3. Till Felix lycka fick han popcorn till filmen. Filmen fick ett bra betyg av Felix och han var nöjd med besöket. När de skulle gå ut från bion så försvann Felix. Ola fick vänta tills att hela lokalen var tömd och då gick han istället och kollade vid den dörren där de hade gått in och där stod Felix och tittade på något i lugn och ro.Medan Ola och Felix var iväg så fick Nelly kolla på Felix "Snuttefilm" med några kortfilmer och bland annat filmen "Nelly packar". Nelly satt som förtrollad och tittade och var faktiskt inte ledsen för en stund.


Innan Felix gick och lade sig idag penslade vi på medel på Felix vårta som han fatt på sitt högra pekfinger. Först trodde vi att det var en blåsa, men det visade sig vara en vårta. Vi får hoppas att den går bort nu när vi har börjat behandla den. Felix var lydig och lydde de order som Ola gav honom innan han gick och lade sig. Han var så försiktig med fingret och låg med det rakt upp så att han inte skulle råka vara när det.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar