27 juli 2011

Blöjfri

I förrgår (måndags) eftermiddag åkte vi hem från farmor och farfar. På morgonen i måndags bakade Felix och farmor Kim en vinbärs tårta. Felix var djupt koncentrerad när han lade på bären som han plockat.


Innan vi åkte hem var vi nere vid sjön och badade. Nelly tyckte att det var för kallt så hon gick bara ner till vaderna sedan tyckte hon att det var nog. Däremot gillade hon en gunga som åker runt runt, ungefär som en karusell. Hon gallskrek ner vi tog bort henne från den. Vid ett tillfälle när Ola lyfte bort henne kunde hon inte gå rakt fram utan vinglade hit och dit.

Nelly hjälper till att packa
Igår var jag på Gekås och då var barnen och Ola här hemma och bakade bröd och pizza. De monterade även Felix nya gunga och den lyckades han ramla ur. Han låg med lite för mycket vikt framåt och då landade han med huvudet i gräset och det gjorde nog ont för han blev ledsen. När han tittade upp hade han gräs mellan tänderna.


Båda barnen tyckte att brödet som de bakade smakade gott. Nelly kan äta hur mycket som helst och vill gärna ha om det bjuds. När Nelly red på Felix rygg igår så stannade Felix då han såg en brödsmula på golvet. Han plockade upp den och räckte den till Nelly som glatt mumsade i sig den.



Igår var första gången som Felix kunde pussla ett pussel själv som han fick av Pirre och Feffe i julklapp förra året. Han har alltid tyckt att det har varit för svårt att pussla själv, men nu gav han sig inte. Bra jobbat Felix!


Idag vaknade Felix och hade sovit utan blöja för första gången och det gick så bra. Jag hade förberett med "kisslakan" men i natt behövdes det inte. Det kommer säkert komma bakslag, men det är så skönt att han äntligen lyckats att bli torr.

Idag har det varit fint väder igen och därför har det varit mycket uteaktiviteter. Felix var ute och badade med en present som han fick av faster Pirre. Det är en grej som sprutar vatten och snurrar runt så Felix stod och hoppade så han blev helt slut. Nelly ville också vara med, men hon tyckte att det var lite för kallt så hon valde att gunga istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar