7 juli 2011

Cykelrace

Idag var det äntligen torsdag till Felix stora lycka. Torsdag innebar att han återigen får sitta i soffan. Han har haft soff-förbud i en vecka eftersom han inte lyssnar på mig när jag säger att han inte får hoppa i soffan. Hittills under dagen har han inte hoppat en enda gång.

I eftermiddags var vi hos familjen Berlin och Felix och Hugo cyklade när vi var ute på en promenad. Hugo är jätteduktig på att cykla och kan cykla utan stödhjul, men Felix måste ha stödhjulen på än så länge. Felix försökte hålla samma tempo som Hugo, vilket gjorde mig mycket nervös. Vid ett tillfälle när vi gick på en gångbana som var lite smal kom han utanför med ena stödhjulet, vilket innebar att Felix välte ner, men Malin fångade upp honom med sin vagn. Han lugnade inte ner sig för det utan trampade på som att inget hade hänt.



Vi stannade till vid lekplatsen vid ankdammen och där fick Felix för sig att slänga in tennisbollar som låg på lekplatsen till ankorna. Det var en kille på lekplatsen som satt med en stor brödlimpa och matade fåglarna och han var snäll och delade ut lite bröd till våra killar.


Nelly var mest intresserad av cyklarna som stod parkerade på lekplatsen. Hon försökte klättra upp på Felix cykel, men lyckades inte komma upp.




När vi kom hem ikväll började Nelly slita med att stapla lite av det som vi var och handlade idag. Hon släpade det stora vällingpaketet till den grå pallen som står i hallen, men lyckades ändå inte komma upp på pallen. Hon hämtade då tvättmedelpaketet och orkade lyfta upp den på vällingpaketet och började då i alla fall närma sig att kunna klättra upp på pallen.



Ikväll när Felix städade sitt rum och jag kom upp och skulle läsa för honom satt han på golvet helt utmattad och sa: "Mamma, jag har städat så hårt idag!" Han hade verkligen städat bort varenda pryl. Bra jobbat Felix!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar