19 juli 2011

Nordens Ark

Igår morse passade barnen på att ha en liten flöjtkonsert. Det var fullt ös kan jag lova.


I måndags morse (igår) åkte vi till Lysekil med familjen Winterlén. Innan vi åkte dit så gick vi in på apoteket i Kungälv och då började Felix prata med en tjej som var där. Han berättade för henne att vi skulle åka långt och att han därför fick ta med sig sin dvd-spelare och att vi sedan skulle bo på hotell. Man får verkligen tänka på vad man berättar för honom för man vet aldrig vad han säger.

Vi bodde på Vann Spa och hade två härliga dagar. I måndags började vi med att besöka Havets Hus och Felix tyckte att det var spännande att utforska alla fiskar. Nelly tittade också nyfiket på fiskarna som simmade runt inne i alla akvarium.





Felix fick ett nytt pussel som vi köpte i butiken på Havets Hus. det var ett pussel där inte pusselbitarna hade några jämna kanter. Han tycker att det är lite klurigt, men blir duktigare och duktigare på det.


När vi hade gått färdigt på Havets Hus åkte vi till hotellt och badade. Alla tre barnen trivdes gott i vattnet. Felix var lite rädd i början och ville gärna hålla i Ola, men det släppte sedan och då sprattlade han runt hela tiden. Nelly höll mest på att "koka vatten".

Vilken tur att Oscar hade med sig en ubåt.

När vi hade badat färdig och det var dags att gå upp på rummet händer det en liten olycka. Jag håller i Nelly och ska putta upp henne lite och trycker då under rumpan på henne. När jag gör den tryckningen så bara det sprutar ut bajs. Det kommer en massa på golvet vid oss och på hela mitt ben. Som tur var hände detta inte i vattnet för då hade det inte blivit så roligt.

Efter simmet så skulle vi gå på en barnshow som hotellet anordnade. När vi väl kom till showen var den slut, men Felix fick ändå en hel kartong med små presenter. Han norrmannen som spelade showen verkade inte ha någon begränsning hur mycket han skulle ge bort för när han hade fyllt lådan gav han Felix en t-shirt också. T-shirten var lite väl stor, men Felix ville ha på sig den med en gång ändå.


På kvällen satt vi ute på terassen och åt grillbuffé. Barnen var lite småtrötta alla tre, men Felix ville ändå inte sova. Han satt och kollade på sin bärbara DVD så han satt still efter det att vi hade satt på den. Medan vi åt var det några killar som uppträdde med jazzmusik och Felix sprang dit och diggade rejält.


Idag har vi varit på Nordens Ark och där sprang Felix runt och visade oss alla djuren.










När vi åkte hem gick det några tjejer bredvid oss och kallade den stora Lunnefågeln som står vid entrén för papegoja. Det dröjer inte länge förrän Felix springer fram och säger attt det inte är en papegoja utan en Lunnefågel.

Inne på Nordens Ark råkade stackars Nelly kissa ner sig och vi hade inte med någon ny body i vagnen så hon fick ha på sig sin fleecetröja. Hon blev nog lite varm i värmen stackaren.

Det var en mysig dag inne i djurparken och barnen fick till och med klappa lite djur och provsitta en traktor.







 Felix somnade nästan direkt när vi satte oss i bilen från Nordens Ark. Det var inte konstigt om han var trött så som han sprang runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar