31 juli 2011

Berlin-dagarna

I torsdags var vi på Liseberg med familjen Berlin. Vi gick runt där i sex timmar så barnen var lite trötta när vi satte oss i bilen på väg hem.

Vi började med att Felix och Hugo fick åka de flygande elefanterna helt själva. De var så duktiga och lydiga och Hugo tryckte så bra på knappen så att de skulle flyga upp i luften.


Efter elefanterna var det dags för Sagoslottet och det som Felix tyckte var roligast på hela dagen var just Sagoslottet, men inte att åka, utan att se på kungen som gick fram och tillbaka utanför Sagoslottet högt uppe på taket. Ja, det är inte alltid de tycker som man själv tror att de gör.

Nelly och Emil fick mestadels titta på när Felix och Hugo åkte, men när det var dags för att åka drakbåtarna fick de följa med och även Ponnykarusellen. Nelly satt glatt och kollade sig runtomkring när hon åkte.



När Felix och Hugo skulle åka de radiostyrda bilarna blev det som jag tänkte. Felix lyssnade inte alls på speakerrösten som berättade att de skulle trycka ner den röda fotpedalen för att få fart framåt. Det blev alltså så att Felix stod kvar på samma ställe, medan de andra började åka runt. Felix fick lite panik så instruktören fick gå fram till honom och hjälpa honom. När han väl fick upp farten och någon krocka med honom tittade han på dem och såg arg ut.





Felix sprang även idag runt som en liten tok. När Johan, Hugo och Felix stod i kön till åka flygplanen sprang Felix av någon anledning förbi hela kön och slank in före alla andra. Vi förstod inte riktigt hur han lyckades, men före kom han. Jag ropade på honom att han skulle gå ur flygplanen och ställa sig sist i kön, men då sa en mamma att hon tyckte att han var värd den platsen när han hade lyckats ta sig in helt obemärkt.


Det var inte bara vid flygplanen som Felix sprang utan även när de stod i kön till motorbåtarna. Helt plötsligt springer Felix iväg och rymmer bort till FlumeRide och försöker "planka" sig in även där, men där lyckades han inte, som tur var! Efter det lyssnade han eftersom vi sa att vi åker hem om han inte slutar att springa ifrån oss.


Som vanligt var det en hel del Lisebergskaniner som sprang runt och gjorde olika uppträdanden. En av kaninerna spelade tjuv och Felix blev så rädd för den att han sprang och gömde sig, men var samtidigt nyfiken på den.


Strax innan vi åkte hem gick vi och köpte varsin klubba till Felix och Hugo. I butiken fick Felix syn på kaninöron och säger;  "Mamma kan vi inte köpa kaninöron? Vilken tur att jag kom på att vi skulle köpa det för vi höll på att glömma det! Nelly ska ha rosa och jag ska ha gröna." Nelly ville inte ha dem på sig utan hellre sitta och dra och slita i dem. Felix gick runt med sina och var stolt, men klubban tyckte han inte var någon höjdare. Han sa att han behöver bli lite äldre för att tycka att den är god.



I fredags började Nelly dagen med att vilja mysa i Felix nyinköpta pyjamaströja. Hon verkade tycka att den var mysig eftersom den var så stor. Hon gick med den ända tills det var dags för oss att åka till Aröd och bada, strax före lunch.


Felix var duktig även denna morgon med att hjälpa till att tömma diskmaskinen och fylla på med nytt. Han tyckte att det var för jobbigt att stå så han drog fram en hög stol som han kunde sitta på.


Även i fredags var vi med familjen Berlin, men den här gången för att bada. Det var jag och Malin som åkte med barnen och hade en mysig dag. Nelly var den av barnen som var minst badkruka. Hon ville gärna gå i, men vid ett tillfälle när hon ramlade baklänges och satte sig på rumpan i vattnet rös hon till rejält.


Felix och Hugo var och fiskade efter krabbor, men Felix kom skrikande då och då eftersom han tycker att det är läskigt med krabbor, eftersom de kan nypas. Han tyckte ändå om att stå och titta på dem när de låg i hinken.


Nelly och Emil lekte bredvid varandra, men brydde sig inte om vad den andra gjorde.


Emil är en riktigt charmör. Han satt och åt ett äpple i sin vagn och Nelly hade väl på något sätt visat att hon gärna också ville ha lite äpple så då började han mata henne. Det såg för gulligt ut.


När vi kom hem från stranden var det nästintill bara till att vända och åka till församlingshemmet och hjälpa till med lite förberedelser inför lördagens bröllop. Felix var så trött vid det laget så han kunde inte använda sina öron. Det slutade med att vi fick skicka ut honom i bilen och där fick han sitta i fem minuter och sedan hade han lugnat ner sig och började lyssna igen.

Igår var vi på bröllop och då var mormor och morfar här och passade barnen. De hade haft lördagsmys med ostbollar och Felix verkade tycka att det var så mysigt så han hade inte velat gå och lägga sig. Han hade kommit ner flera gånger och hade den ena bortförklaringen efter den andra. Till slut sa morfar till honom att han måste lyssna annars blir inte mamma och pappa glada när de kommer hem. Då hade Felix lyssnat och sagt att han skulle försöka att somna. Den här gången somnade han gott. Sötnos!
I morse fick Felix leka med Anders och Anna-Karin som hade sovit över här efter bröllopet. Felix kunde inte bärga sig tills de kom ut från gästrummet och han stod där och väntade och väntade tills han hörde att det rörde sig där inne och då knackade han lite lätt på dörren och ropade: "Ho, ho". De fick gå upp och börja leka med honom även om de kanske inte var så utsövda.

Ikväll när Felix skulle gå och lägga sig och jag sa till honom att han måste städa innan försökte han förklara för mig att han var för trött för att städa. Jag sa att han måste städa ändå och gör han inte det blir det ingen godnattsaga. När jag gick upp efter fem minuter hade det inte hänt någonting och då släckte jag ner och sa att då får gå och lägga sig utan saga och sedan gick jag därifrån. När jag går upp tio minuter senare möts jag av detta:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar