10 juli 2011

Springa som en struts

I fredags var jag och barnen på Ikea. Jag hade berättat för Felix att han kunde få gå in och leka på Småland (barnpassning för barn över 3 år) medan jag och Nelly handlade. Tyvärr så var det fullt så Felix fick leka lite utanför istället.


Det som vi skulle köpa på Ikea var en grind som vi kan sätta till yttertrappan. Nu har vi en spånskiva som spärr, men den hängde Nelly sig över häromdagen så den kan vi inte ha kvar. Vi passade på att äta lunch på Ikea när vi ändå var där. När jag och Nelly stod i kö så pratade Nelly med en farbror som stod bredvid oss. Jag vet inte riktigt vad hon sa till honom men hon pratade med honom hela tiden som vi stod i kön. Både Felix och Nelly åt med god aptit av köttbullarna och moset som vi köpte.


Efter det att vi hade ätit färdigt fick Felix sitta och äta glassen i den lilla lekdelen som finns vid restaurangen. Jag och Nelly gick också dit när hon hade ätit färdigt. Nelly blev stormförtjust i plastgungan som stod där på golvet. Hon gick upp och ner på de två som de hade där och skrattade.


När vi kom hem från Ikea ville Felix gå ut i regnet och leka i trädgården. Han var ute en bra stund och hade bland annat gjort brännässelsoppa i sin lilla hink.Felix var ute och lekte hela eftermiddagen och vid ett tillfälle när jag tittade ut såg jag att han hade täckt nästan hela sin flagga på klätterställningen med klädnypor. Han sprang fram och tillbaka till torkvindan och hämtade två klädnypor per gång. Han flyttade sedan klädnyporna till klätternätet och där föreslog Felix att jag kan hänga tvätten nästa gång.


I lördags var Nelly och gjorde nya upptäckter. Hon och Felix var i köket och Felix ropar på mig och Ola att vi ska titta var Nelly är någonstans. När vi kommer till köket tror vi knappt våra ögon. Nelly har dragit Felix matstol till bänken och klättrat upp på den och sedan lyckats ta sig upp på bänken. Hon är helt otrolig!

I lördags var pappa Ola iväg på svensexa så jag och barnen var själva under dagen så mormor och morfar kom hit och höll oss sällskap. Medan jag och morfar plockade lite i rabatten kastade mormor frisbee med Felix. Det var helt livsfarligt att stå i närheten för den kom med en väldans fart.


Felix kan enligt honom själv springa fortare än en struts.
Nelly gick runt och lullade för sig själv ute på gruset. Hon fick bland annat tag på en klädnypa ifrån klätterställningen och den försökte hon gå upp med till torkvindan, men backen var för brant. Hon visste i alla fall var den skulle vara någonstans. Duktig tjej!
När vi skulle fika i lördags så fick Felix smaka på kladdkakekex som man ska doppa i mjölk. Det gillade Felix att göra och han riktigt njöt och såg belåten ut när han var helt kladdig runt munnen.Innan mormor och morfar åkte hem i lördags satt vi och tittade på lite film i soffan. Barnen var så trötta så Felix somnade nästan i morfars knä. Nelly sprang mest fram och tillbaka mellan oss.
Idag har barnen lekt mycket med pappa Ola som har varit borta mycket under veckan. De var bland annat med och lagade en skåplucka. De hjälpte kanske inte till så mycket utan tyckte nog mest om att sitta i det tomma skåpet och leka koja.


Felix och Ola målade med vattenfärg idag och Ola fick rita figurer som Felix sedan skulle fylla i med färg.


Felix och Nelly börjar leka mer och mer och favoritleken just nu är att springa runt mellan hallen, köket och vardagsrummet med Nellys 1-årspresenter, dragtaxen och hästvagnen. Den kan springa runt hur länge som helst och det brukar ske några fejder under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar