14 juli 2011

Hjälpreda

Felix har blivit så duktig med att hjälpa till att plocka i och ur diskmaskinen. Besticken klarar han av helt själv och vet var allt ska ligga. Han tycker inte att det är lika roligt att plocka i diskmaskinen eftersom han tycker att det är lite äckligt med smutsiga bestick och tallrikar.


Igår var Madde och hennes 7 månaders bebis James här. Nelly och Felix var nyfikna på honom och ville umgås med honom så mycket det gick. Nelly ville i och för sig mest pilla på hans ögon m.m.



Idag har det varit en intensiv dag. Nelly har sovit fem minuter på hela dagen, men har ändå inte varit allt för gnällig. Vi har varit iväg och uträttat en massa ärenden, bland annat köpt Bamseböcker till Felix på Maxi, så det har varit svårt för henne att komma till ro.


Nelly har god aptit och äter alltid om hon får något serverat. När vi var på Maxi idag åt hon upp en hel korv utan bröd (mer än vad Felix gjorde), bara två timmar senare fick hon en stor burk med couscous och lax som hon tömde utan problem. Det är skönt att det är så lätt att mata henne för det hade varit värre om hon inte åt alls.



I eftermiddags kom Malin, Emil och Hugo på en kort visit. Barnen hann busa en del på den tiden i alla fall. Felix och Hugo lekte på Felix rum och hade nästan dragit ut varenda leksak som fanns. Emil, som skulle pottränas fick vara kvar på nedervåningen och busa med Nelly. Precis innan de skulle åka hem stod alla barnen och spelade på var sitt instrument inne i gästrummet. Efter lite övning kanske det kan börja låta riktigt bra.





Ikväll var Felix så kärleksfull mot Nelly. Han gick efter henne hela tiden och gav henne komplimanger och sa att han älskade henne. Det är gulligt att lyssna på.


Idag innan Felix gick och lade sig ville han att han och jag skulle sitta med var sitt gosedjur och ett täcke i soffan och kolla på tv på lördag. Han var orolig över att vi skulle glömma bort detta så han vill att vi skulle skriva det på en lista. Han ville att jag skulle säga vilka bokstäver han skulle skriva och vi kom fram till att vi skulle börja skriva lördag. L:et klarade han själv och ö:et också, men när vi kom till r så säger Felix: "Jag måste börja skolan först innan jag kan skriva ett r." Efter det fick jag ta över pennan och skriva klart vår kom-ihåg-lista. Undra om han vill göra listor på allt eftersom hans mamma och pappa gör det.

I eftermiddags sov Felix middag i gästrummet. Han verkade tycka att det var så mysigt att sova där så när han skulle gå och lägga sig för kvällen gick han upp och hämtade sitt täcke och gosedjur uppe på sitt rum för att sova i gästrummet. Vi fick övertala honom att sova på sitt rum eftersom Ola var spekulant på den sängen eftersom Nelly vaknar så mycket på nätterna nu för tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar