25 september 2011

Ekollon

I fredags var Ola och barnen och hämtade vår nya diskmaskin. Nelly välkomnade den genom att prata med den. Det som är skönt med denna diskmaskinen är att den är barnsäkrad och det var ett bekymmer med den gamla eftersom Nelly hela tiden gick och vred på ratten och ibland avbröt hela diskningen. Nu får hon hitta på andra bus istället.


I lördags morse var Felix så gullig så att han lånade ut sin flamingo till Nelly och sa: "Jag vill ju dela med mig till Nelly." Han sa att hon till och med fick bita i den.


Felix gick sedan och lade sig med huvudet ner från soffan och sa: "Nu njuter jag...."

I lördags var inte Felix på gymnastiken utan bara på simmet. Morfar följde med barnen och Ola till simmet eftersom jag inte var hemma. Nelly hade varit lite okoncentrerad, men Felix däremot hade briljerat återigen. Den här gången hade han simmat nästan tio meter själv och han blev nu uppflyttad till simlekskola. Han tycker verkligen att det är roligt att simma.

I morse satt jag och Felix och gjorde lite pyssel i gamla Allers-tidningar. En av uppgifterna var att svara på några frågor och sedan få fram ett ord ifrån svaren. Felix löste frågorna och kunde även läsa ordet själv. Det är första gången som han läser ett ord som han inte känner igen. Vi är så stolta över vår duktiga kille. Han satt och bokstaverade fram ordet myra.


Ny pysseltidning inhandlad idag för att han var duktig.
Idag var Ola och barnen i Fontin och matade änderna och gick en promenad. Nelly blev livrädd för en hund som skällde och sedan efter det var hon rädd för alla hundar som hon såg. Efter en stund lugnade hon ner sig och tyckte att hundarna var roliga igen.


När de var upp i Fontin kände Felix igen en liten flicka som heter Iris. Han berättade för Ola att hon går på Nellys avdelning Regndroppen. Det visade sig att han mycket riktigt hade rätt i detta för Iris mamma bekräftade att det stämde. Det är helt otroligt vilken koll barnen har på varandra.

Felix klättrade även upp i ett träd.....

 
Felix plockade en hel hög med ekollon i Fontin. Han hade sagt något om att han skulle göra en tavla av det. Jag får kolla upp hur detta ska göras.

 
Nelly har visat idag att hon förstår hur hon ska använda skohornet. Hon använde det till Olas stora skor och det känns egentligen inte som att hon direkt behöver ett skohorn för att komma i dem, men det tyckte hon.


Det var svårt för henne att få behålla foten i skon så efter ett tag förlorade hon tålamodet....


Vi har flyttat in Felix schäslong in till hans rum och när han såg att den stod bredvid hans säng ville han hellre sova i den än i sin säng. Självklart fick han göra det och han sov så gott när vi kom upp och tittade på honom.


Under helgen hade Felix visst sagt lite roliga saker om sina toalettbesök. Han hade tittat ner i toalettstolen efter att han bajsat färdigt och sagt: "Det är majs i toaletten som kommer från min rumpa." Efter att han hade spolat och han inte hade fått ner allt säger han lugnt; "Det kommer flyta ner i avloppet sedan pappa."

Vid ett tillfälle hade han sagt åt Ola att han inte hade torkat honom ordentligt i rumpan efter toalettbesöket. När Ola frågar om det känns konstigt svarar Felix: "Jag ska kolla på rumpan i spegeln. Nej, det är inget bajs där."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar