11 september 2011

Fryst korv

I torsdags kom Felix hem med skörden från sin odlade potatis som han planterade i somras på dagis. Det var en stolt Felix som visade upp sin egenodlade potatis. Det blev några fina små potatisar, men som synd var så hade de börjat att bli dåliga innan vi hann äta av dem.


I fredags var det äntligen dags för Felix att klippa av sig lite av det långa håret. Han hade redan innan vi åkte dit bestämt sig för att han ville ha en blå klubba när han hade klippt sig färdigt. När han var färdig gick han med bestämda steg bakom disken och tittade på den stora skålen med klubbor. Som tur var hann han inte ta en klubba själv utan väntade på att frisören serverade honom.


Barnen gosade med pappa när han kom hem i fredags.
Igår var det lördag och då måste man få mysa lite extra på morgonen. Det passade barnen och Ola på att göra. Felix åkte och simmade igår, men Nelly fick stanna hemma eftersom hon fortfarande är snuvig och lite rosslig. Felix hade varit duktig och hoppat i från kanten och vågat vara under vattnet.


Igår var mormor och morfar här en stund och höll oss sällskap eftersom Ola var iväg och "lekte" med grabbarna. Felix och mormor satt och spelade en hel del spel och Felix fuskade lite och försökte lura mormor.

Nelly har lärt sig att vrida på knappen för att få upp en av figurerna på hennes leksak. Innan kunde hon bara få upp den figuren som kommer upp när hon trycker ner en av knapparna. Nu är det bara två knappar kvar som hon ska lära sig.


Igår när Felix skulle gå och lägga sig hade han sprungit runt en del innan så han var varm och kunde inte sova. Han sprang upp flera gånger om och bad om att få något kallt men jag sa att han inte får dricka något när han ska sova. Han gav sig inte utan kom upp igen och då förklarade han att han inte ville ha något att dricka utan ville ha något kallt att sova på. Han sa bedjande: "Mamma, det blir bra med typ fryst torsk.". Jag gav honom inte fryst torsk utan tog ett litet paket med grillkorv och det blev han nöjd med. Han lade först paketet på magen och såg ut att njuta, men sedan lade han det under ryggen. När jag kom upp en halvtimme senare hade han somnat så gott och korvarna hade börjat att tina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar