17 september 2011

Stolta föräldrar

I fredags var vi hemma hos min jobbarkompis Camilla och hennes två barn Amanda och Anton. När vi kom dit var Felix så konstigt blyg som jag aldrig har upplevt förut. Han gömde sig bakom mig hela tiden den första timman nästan och ville inte leka. Till slut så släppte det lite, men han var inte alls så framåt som vanligt. Han kanske håller på att bli sjuk eller någonting sådant så att han inte orkar att springa runt som vanligt.

Vi var ute och gick en promenad till en lekplats i närheten av Camilllas område. Innan vi hann gå iväg så var barnen ute vid en annan lekplats och då hade Amanda med sig sin Lisebergs-kanin och de hade lyckats få den att fastna i en trädklyka. Amanda kom och ropade efter oss eftersom de hade konstaterat att en vuxen var tvungen att hjälpa dem.



Den lekplatsen vi kom till hade en båt och den var popuär att klättra på. Det enda som fick dem att slita sig från den var när vi tog fram lite fika som vi hade med oss.



Jag köpte en ny vinterjacka till Felix häromdagen och han var tvungen att prova den i fredags så jag kunde se så att den inte var alldeles för stor. Nelly blev också sugen på att prova den efter det att Felix hade tagit av sig den så hon fick springa runt med den några varv i huset. Hon verkade också väldigt nöjd med den så det får bli så att vi behåller den.


Idag har varit en tuff dag för Felix. Vid halv tio i morse var han på gymnastik som började första gången för terminen. Det hade gått bra för honom och han hade tyckt att det var roligt att springa runt på stationerna igen. Efter gymnatsiken var det bara att komma hem och äta lunch lite snabbt för att sedan åka till simmet.

Nelly började simma och hon var på riktigt bra humör idag och ville gärna hoppa i och dyka. Hon försökte till och med paddla sig fram själv med armarna. Hon var även duktig på det så kallade "pannkaksgreppet" då man lägger händerna på varandra och sträcker upp armarna ovanför huvudet för att sedan dyka ner i vattnet. Det här är förberedelse inför crawl.

När det var Felix tur var han vädligt sugen på att bada. Han lyssande bra på fröken och var så duktig. När det var dags för Felix att dyka ner med hjälp av "pannkaksgreppet" blev han lite rädd och ville inte komma under vattnet. Mina simglasögon räddade situationen och så fort han fick dem på sig så var det bara roligt att vara under vattnet. Han fick inte nog av att dyka ner och hämta skatter. Det slutade med att han var mer under vattnet än över. Som om inte detta var nog simmade han runt helt själv under vattnet flera meter. Jag blev helt förvånad och även simledaren. Han var så duktig! Det enda som simledaren sa var att vi måste se till så att han fortfarande har respekt för vatten så att han inte tar för lätt på det.

För att belöna Felix för att han var så duktig så bestämde vi att han skulle få ett par egna simglasögon. Felix frågade själv personalen på Inter Sport var de hade simglasögon någonstans. När de kom fram till dem så bad han om att få gröna eftersom det är hans favoritfärg. Det fanns inte några gröna så hon tog fram ett par blåa och då sa han till henne att det gick lika bra. Hon tyckte att han var väldigt förståndig och snäll eftersom många barn inte hade gett sig utan att få ett par gröna. Då blev man nästan lite stolt igen. När vi stod kvar där och kollade igenom vilka andra glasögon som fanns gick Felix ifrån oss. Jag blev orolig att han hade sprungit ut ur butiken med glasögonen, men när jag sprang efter honom stod han så snällt vid kassan och ville betala dem. Tänk vad duktig han kan vara när han väl lägger manken till.


Vi firade inte bara med simglasögon utan också med glass på Burger King. Felix var gullig och matade Nelly med sin glass och sedan fick Nelly även äta mina rester och då satt hon och njöt och sa: "Mmmmm...".



I eftermiddags ringde Felix till farmor och farfar för att berätta att han hade simmat under vatten. Han sa innan han ringde: "Vad förvånade farmor och farfar kommer att bli." Det var inte bara Felix som ville prata med dem utan även Nelly. Hon slet till sig telefonen och sprang runt med den ett bra tag, men till slut lade hon sig tillrätta i sacco-säcken.


Idag fick Felix ett nytt Cars-paraply och han blev så glad över det att han önskade att det ska regna i morgon.


Barnen ville gäran prova pappa Olas nya hörselskydd med radio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar