5 september 2011

Sjuk Nelly

I lördags var vi på minisim igen, men Nelly var inte alls på humör. Hon ville mest bara vara i min famn och inte alls doppa sig. Felix däremot var väldigt pigg på att simma och ville ligga och flyta och kunde göra det själv efter att vi hade övat ett par gånger.

Felix ville gärna vara med och hjälpa Nelly när hon skulle bada


I helgen har vi varit på kräftskiva och där var en massa barn också. Nelly gick nästan fram med en gång och tog en docka från ett barn som satt och lekte med den. Barnen fick börja att äta och de fick goda grillspett som de satt och mumsade på i köket. När det var dags för oss att äta fick barnen varsin liten chipspåse som de fick ha när de tittade på Cars-filmen. Nelly fick sitta med oss och medan vi åt. Hon satt och gapade efter bröd som en liten fågelunge.Nelly somande strax efter åtta i lördags, men Felix ville absolut inte sova så strax efter halv elva däckade han i en fåtölj under en filt ute på altanen. Vi trodde att barnen skulle sova lite längre än vanligt eftersom de gick och lade sig lite senare, men så fel vi hade. Redan vid halv sju var båda vakna.

Felix kom på att de kunde leka buss när de satt på soffan i helgen. De turades om att köra bussen.


Igår, söndag, var jag och Nelly hos Sofia på klädparty för Me & I och Blingo. Vi köpte en tröja med uggla till Felix, vilken han hade valt ut själv. Nelly fick en klänning med svampar på, men det var i storlek 86/92 så det tar nog ett tag innan hon kan ha den. Det var lite svårt att hänga med i klädvisningen eftersom Nelly inte ville sitta ner mer än en minut i taget.

Felix och Ola var kvar hemma och de passade på att vara ute i värmen och leka. Felix ville ta fram sin vattenspridare och hoppa runt och bli lite avkyld.


De passade även på att åka ut och hämta en skatt.....Igår kväll när Nelly låg och sov så vaknade hon och var så ledsen. Hon lät hes och hade nog ont i sin lilla hals. Efter lite tröstande och gosande kunde hon somna om, men vaknade mitt i natten och var ledsen igen. Då visade det sig att hon hade fått strax över 38 graders feber och kände sig inte direkt kry.

Nelly fick stanna hemma från dagis idag med pappa Ola. Felix fick åka till dagis och leka med sina kompisar. Nelly fick runt 39 graders feber under dagen, men gick runt och busade ändå. Hon drog ut alla böcker som fanns i gästrummet för att sitta mitt i och bläddra.Ola gav Nelly lite hostmedicin idag eftersom hon var lite slemmig i halsen, men det tyckte hon inte var gott. När hon hade svalt det vände hon på huvudet och grimaserade lite för att sedan vända sig om mot Ola igen och slå till honom. Det är en bestämd dam det där.

I eftermiddags fick Nelly fram min gamla läsebok som jag hade när jag gick i första klass. Han tyckte mycket om den och satt och bokstaverade högt för sig själv i soffan. Han är verkligen intresserad av att lära sig att läsa.


Ikväll när Felix skulle lägga sig och Ola kramade honom godnatt sa Ola till honom att han skulle drömma om Felix och att de letade efter skatter. Då ser Felix frågande ut och säger: "Man kan väl inte välja vad man ska drömma?!" Sedan berättade han att hans låtsaskompis Lillis drömmer mardrömmar hela dagarna för att han tycker att det är så roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar