15 augusti 2011

Blodad tand

Igår morse satt Felix och kollade på Händige Manny och då skulle Manny dricka en banan- och jordnötssmörs smoothie. Självklart ville Felix ha en likadan så jag och Felix mixade ihop en till honom. Han tyckte att det var gott, vilket jag inte trodde att han skulle tycka.



Vi var och tvättade bilen igår och hela familjen var i bilen. Det var första gången som Nelly upplevde detta och hon var till en början nyfiken och tittade på vattenstrålarna som kom på rutan, tills...... borstarna kom! Då blev hon totalt livrädd och började gråta. Ola fick sitta där fram och klappa på henne så att hon kunde känna sig trygg igen. Felix var också rädd för borstarna när han var liten och det har gått över.



Igår var vi och firade lille Karl som fyllde 2 år för ett tag sedan. Vi hade köpt en gitarr till honom bland annat och den var hel ett tag i alla fall.


 Karl hade fått en gunga också och den var mycket populär och alla ungarna ville vara på den och gunga. Det var bra för det fick plats för flera på en gång. Stackars Nelly ramlade vid ett tillfälle på gungan och slog huvudet ner i golvet och slog upp några av framtänderna lite så att det började blöda. Det verkar som att de har åkt ner igen så det är nog ingen fara, men det gjorde ont på henne just då.


Det var inte bara gungan som var populär utan också pianot. De fick bara sitta och spela en stund sedan var det dags att stänga butiken för att kunna stanna kvar utan att få huvudvärk.




Felix och en annan kille som var med på kalaset som var ett halvår yngre än Felix var de äldsta killarna och de skämdes inte alls för att gå och fråga om det inte blir någon fiskdamm. De hade tur att det skulle bli det, men nästa gång vi ska på kalas får jag säga till Felix att han inte får ta sådant för givet. Felix såg fram emot att få äta chipspåsen som var i påsen, men eftersom han inte lyssnade på oss fick han vänta med den tills dagen efter (idag).


När vi satt i bilen hem från kalaset satt Felix och diskuterade om vad han vill göra när han blir stor. Först ska han åka ett rymdskepp och sedan ska han åka med en u-båt. De båda kan säkert bli verklighet någon dag.

Idag inledde Nelly dagen med att ramla ner från gästsängen. Hon ramlade med huvudet på skrivbordsbenet och fick en stor bula på pannan och ett blåmärke på kinden. Oj som hon skrek, men efter lite tröstande kunde hon börja andas igen och lugna ner sig. Tänk om hon ändå hade lärt sig att hon inte måste klättra överallt.

Nelly har fått en ny hobby och där att gå runt med Felix skor. Så fort hon får syn på en så ska hon sticka in ena foten och gå runt med den. Ibland tar hon även Olas, men de blir nog lite väl stora för henne så hon verkar ha gett upp det nu.


I morgon är det dags för Nelly att skolas in på dagis och vi åkte därför och köpte in lite saker idag som kan vara bra att ha på dagis. Det var bland annat gummistövlar till båda barnen och skor till Nelly. Nelly har redan storlek 22 så hon står stadig på jorden. De blev överlyckliga över sina stövlar och Nelly ville inte ta av sig dem i affären.


Felix köpte sig en pyjamas när vi var inne på Lindex. Han gick fram till den och sa; "Åh viken fin pyjamas mamma. En sådan behöver jag." Han fick ta med den och ställa sig i kassakön och lämna fram den till mannen som stod i kassan. Felix började då fråga ut honom hur scannern funkade och till slut fick jag avbryta honom för jag kände att kön började växa bakom oss.



I eftermiddags var vi hemma hos Henrik och gav tröstpresent eftersom hans hamster hade dött i natt. Felix fick även prova på att åka på sparkcykel. Han sa först att han inte kan åka på sparkcykel, men det var en med flera hjul så han lätt kunde hålla balansen. Det slutade med att han tyckte att det var riktigt roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar