16 augusti 2011

Nelly har blivit stor

Idag var första gången som Nelly skulle till dagis. Hon har i och för sig varit där innan och lämnat av Felix, men inte stannat kvar så länge. Felix var förväntansfull att ha sin lillasyster på avdelningen bredvid och riktigt längtade till dagis. När vi kom fram till dagiset så hjälpte han mig att bära ut Nellys väska och när en av hans fröknar kom berättade han stolt att det var Nellys väska och att hon ska börja på dagiset nu.

Jag tänkte börja med att lämna av Felix och sedan gå in ensam med Nelly till hennes avdelning (Felix gamla), men Felix var inte av samma åsikt. När vi hade lämnat hans saker skulle han givetvis visa Nelly var hennes avdelning var någonstans. Han tog henne i handen och väskan i den andra och ledde henne in genom dörren. Innanför dörren stod en av fröknarna och då förklarade han för henne att fröknarna var tvungna att samarbeta nu för lilla Nelly är så busig. De tackade honom för informationen och skrattade gott. Jag fick sedan be Felix att gå ut och leka med sina kompisar och det gjorde han gärna nu efter det att han hade genomfört sitt uppdrag.

Det är fröken Annette som skolar in Nelly och det är samma fröken som hade Felix. Det känns bra att ha samma eftersom man känner henne så väl vid det här laget. Nelly var lite blyg i början, men det gick snabbt över. Hon sprang runt och lekte med alla leksaker som fanns där inne. Samtidigt som Nelly skolas in gör även en annan flicka det som heter Matilda. De är jämngamla och verkade komma bra överens. Nelly var lite mer framåt än den andra flickan, men det blev ingen fejd under de 1,5 timmarna som vi var där.
Vi avslutade besöket med att gå ut och kolla på gården och då var givetvis Felix där och cyklade på en taxicykel. Han lät Nelly gå på där bak så att han kunde köra henne och de såg så söta ut. Felix blev jätteglad när han fick syn på lilla Nelly där ute.


Fröknarna sa att Felix hade lekt jättebra idag och mest lekt med Ylva. Det var ändå inga problem att få med sig honom därifrån och det var nog för att vi skulle till Hugo och hälsa på. Det var lite värre att få med sig lilla Nelly däremot. Hon höll krampaktigt i taxicykeln och ville absolut inte gå av. Det blev därför ett högt skrik och en arg Nelly som lämnade den första dagen på dagis. Vi får hoppas att hon inte blir lika arg på fröknarna när hon inte får som hon vill.

Eftermiddagen var vi hos familjen Berlin och barnen lekte bra till en början. De drog ut de flesta av Hugo och Emils leksaker och härjade rejält. Efter att de hade städat upp efter sig skulle vi gå på bort till lekplatsen vid ankdammen och mata ankorna, men dessvärre hade de satt upp en lapp att man inte fick mata dem längre. Tji fick vi så vi gick och köpte varsin glass istället och det gnällde inte barnen för.


Precis innan vi åkte hem från Hugo så blev han och Felix ovänner över någonting. Situationen blev inte bättre av att Felix var så trött så han knappt orkade gå. Det slutade med att Felix inte ville säga hej då och att han sa till mig att Hugo inte var hans kompis längre och att han inte ville åka till Hugo efter dagiset i morgon. Det kommer nog kännas bättre i morgon igen och då är de nog kompisar igen.1 kommentar:

  1. Oj oj oj, liten blir stor och stor blir ännu större. Sötisar! Själv ska Clara och Maija skolas in i september på sin nya förskola. Så från och med den 17 september får ni slå en signal om ni ska till Kungsbacka och shoppa. Då bor vi granne med Freeport! ;)

    SvaraRadera