31 augusti 2011

Mammeledighetens sista dag

Idag har barnen varit på dagis och jag har tillbringat den sista mammalediga dagen hemma. I morgon väntar en lång dag för barnen på dagis, från 7:30 till 15:30. Det ska bli spännande att se hur det går för Nelly och även Felix. Idag när jag hämtade dem från dagis så sov Nelly och hade gjort det i två timmar så hon var pigg, men Felix var jättetrött.

Fröken Angelica berättade att Felix hade sagt att han var trött på förmiddagen och bett om att få gå in i det tysta rummet och lyssna på ljudbok. När det var dags för gympa var han också trött, men det var nog för att han hade sprungit runt i salen redan innan de andra kom in. Det är bra att han känner efter i alla fall och inte blir så övertrött och stökig.

Felix hörde när fröknarna pratade med mig om att Nelly hade sovit en lång middagslur. När vi satt i bilen på väg hem säger Felix: "Vad skönt att Nelly sov så länge, så hon inte blir övertrött."

Idag när jag lämnade Nelly själv på övervåningen i en minut hann hon med mycket. Hon har tydligen lärt sig att öppna en stängd dörr för det gjorde hon. När hon kom in på toaletten ställde hon sig på pallen och satte på kranen på full sprutt och plaskade. Det är tydligen hennes favoritsysselsättning på dagis också. Idag hade de fått byta kläder på henne för att hon hade blivit så blöt.

Nelly har svårt att sitta still när vi läser böcker för henne utan vill gärna göra det på sitt sätt. Idag satt hon i Felix rum och drog ner ett helt hyllplan av böcker som hon satt och bläddrade i över en halvtimme. Det var inte en enda bok som gick sönder kan tilläggas.


Nelly går gärna runt i Felix "glassögon".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar