14 april 2011

Cyklisten

På tisdagmorgon när Felix vaknade var han äntligen hos farmor och farfar. När Ola frågade om han hade sovit gott svarade han; "Jag sov jättedåligt i natt i farmor och farfars säng." Han hade nog sovit som en stock, men ville nog bara beklaga sig lite. Det visade sig vara lönsamt för som efterrätt till frukosten hade farmor serverat chokladpudding.

Nelly blev lycklig för återigen fick hon dra i både farmors hår och i deras växter. Det blev en och annan växt som fick några färre blad efter Nellys besök.


Farmor och farfar har köpt två cyklar som Felix ska få låna när han kommer dit. Först hade han provat den blå cykeln och sedan ville han självklart även prova den gula. Farfar fick snällt springa med och få lite motion. Felix berättade för mig att han hade cyklat så snabbt så att man inte såg cykeln. Det hade tydligen även varit roligt att cykla i alla guppen som var på vägen.




Felix var ute på gräsmattan och flög iväg en "helikopter". Problemet var bara det att den vid några tillfällen landade på taket till altanen. Farfar fick klättra upp på stegen och ta ner den.



Mitt i all lek med helikoptern var Nelly lite för sig själv och passade då på att smita ut och utforska rabatten. Det var en jordig fot som blev resultatet. Felix hjälpte till att bära in henne.


Felix tyckte att det var så roligt att cykla så han ville gärna cykla fler gånger, men stödhjulen som var på cykeln var inte så bra så farmor fick åka och köpa några nya som fungerade bättre. När Felix hade väntat klart på att de skulle monteras säger han; "Så faffa! Nu ska du få springa." Natten till onsdagen hade Felix legat och cyklat i sömnen.

De hade åkt på en utflykt till Plantagen och inhandlat blommor som de skulle plantera i trädgården. Felix hade valt en vit blomma helt själv som han grävde ner.



Stackars Felix rev sig på någonting så att blodet rann. Farmor plåstrade om honom så att det skulle kännas bättre.


Felix och farmor var ute på altanen och sparkade boll. Det stod en kruka på golvet som höll på att välta ner Felix sparkade bollen mot den. Felix säger då till farmor; "Farmor du får nog limma fast den."

På onsdag eftermiddag var det dags att åka hem igen. Det var två dagar med mycket bus och lek. Nelly fick även prova att äta massa nya saker så som mannafrutti, kavring, fiskbulle, citron och gurka.

Resan hem gick bra och Felix sov över en timme vilket inte var bra med tanke på att han inte kunde somna på kvällen sedan. Han somnade vid halv elva så det var en trött kille som åkte till dagis i morse.
Idag har jag och Nelly varit och lekt med Leon och Alice och deras mammor. Vi träffades vid ankdammen där barnen fick gå runt vid sandlådan. De pillade och klättrade på varandra en hel del, men satt också bara helt själva på varsitt håll och grejade.


I eftermiddags åkte vi hem till familjen Eineving och kollade på deras fina nybyggda hus. I bilen på väg dit sitter Felix och säger; "Sex laxar i en laxask. Sex laxar i en laxask....." När han kommer på att det blir för svårt går han över till; "Fyra björnar i en björnask. Fyra björnar i en björnask...." Det gick mycket bättre!

Nelly blev stormförtjust i lilla Ingrid. Hon grymtade när hon såg henne. Hon blev även lika förtjust i dockan som hette Mats. Det såg ut som att hon gjorde mun-mot-mun-metoden några gånger på honom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar