5 april 2011

Give me five

Igår ville Nelly göra "Give me five" hela tiden. Hon höll upp handen och väntade på att man skulle slå med sin hand mot henens. När man gjorde det blev hon glad. Det var till och med så att hon räckte upp handen till grannen Knud. Han förstod inte vad han skulle göra först, men jag fick berätta för honom och då blev Nelly nöjd.


När vi hämtade Felix från dagis igår berättade fröken Annika att Felix hade lekt med bowlingspelet igen, men att även Edgar ville göra det så Annika hade kommit på att hon ställde en äggklocka på några minuter och när det skulle ringa så var det Edgars tur att spela. Det roliga var att Felix slutade spela och började istället kolla på klockan hur den tickade neråt. När klockan ringde så hade han inte hunnit spela någonting knappt.

Matilda hade tydligen pussat Felix på munnen igår. Jag frågade om Felix tyckte att det var mysigt och det tyckte han. Det kom sedan fram att det var Felix som hade bett Matilda att pussa henne på munnen.

Felix informerade mig också om en ny favoritsmak igår. Han sa att han tycker att det är gott med snor och det var inte bara gott, utan jättegott.

Idag skrev Felix ett meddelande till farmor Kim om att han ville cykla på hennes cykel. Kim skrev att hon hade köpt stödhjul så att cykeln inte skulle välta. När Felix lite senare satt i bilen så sa han att han skulle ställa cykeln i duschen så att den inte skulle välta, men då sa Ola att det var bättre att de ställer den i garaget. Felix hade sedan fortsatt prata; "När vi är hos farmor och farfar så cyklar vi till badet och sedan åker pappa och farfar och ställer den i garaget så badar vi färdigt under tiden, sedan tar vi bilen hem.


Idag när Ola gjorde mat till Nelly så kröp hon fram till sin stol och väntade. Hon gjorde även lite konstiga bakåtlutningar.


Ola hade suttit med barnen i soffan idag och sagt att han har fina barn. Felix hade då svarat; "Jag tycker också om Nelly, men inte om mig. Mina kläder är inte fina." Antagligen var han inte tillräckligt färgglad, men Nelly var röd och grann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar