11 april 2011

Smitaren

Igår var det som vanligt babysim och plask och lek på schemat. När vi kom hem var Felix ute och lekte i flera timmar. Han var bland annat och grävde en del i sin sandlåda. Busige Felix sprang även över vägen till grannen Bobby. Jag undrade varför han inte svarade när jag ropade efter honom och råkade titta över till grannen och där står Felix. Han hade frågat Ola tidigare om han fick gå över, men det var när Ola var med, men nu var han själv och då får han absolut inte springa över vägen.


Igår morse lekte Felix och Nelly i vardagsrummet ända tills Felix ropar på oss att vi måste byta blöja på Nelly eftersom hon har bajsat. När vi kommer till vardagsrummet har Felix krypit in i hörnet och rynkar på näsan. Han satt sig så att Nelly inte skulle kunna komma fram till honom.


Idag var Felix på dagis som vanligt, men det är ändå ingen vanlig dag, utan det är en dag som innebär ett besök till farmor och farfar. Felix hade varit lite sprallig idag, precis som han brukar var när han ser fram emot någonting. När vi kom hem från dagis lekte Felix och Nelly i vardagsrummet i säkert en timme. Nelly skrattade gott flera gånger, men grät också flera gånger. Det var inget städat vardagsrum de lämnade när de åkte till Rottne.




Nelly har börjat förstå vad hon får göra och inte göra. När hon står och håller i ett äpple som hon tagit på fruktfatet från vardagsrumsbordet och jag kommer in så sätter hon sig ner och kryper allt vad hon kan så att jag inte ska hinna ifatt henne. Hon har gjort så här vid ett flertal tillfällen idag. Hon är lurig hon!

Vid halv tio ikväll kom barnen och pappa Ola fram till Rottne. Stackars Felix som suttit och väntat på att komma fram orkade inte vara vaken längre när de hade kommit fram till Växjö och bara hade en liten stund kvar. Det var filmtittandet som hade hållit honom vaken. När de hade kommit fram till farmor och farfar hade Felix bara öppnat ögonen lite, men sedan fällt ner dem igen och sovit vidare. Det kommer vara en lycklig Felix som vaknar i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar